evet bekledim yaklaşık 10 dk Ben ona oha derim araç yağ mı yakar 10.000 de yaksa 500 ml yaksınAracı stop ettikten sonra bir müddet beklemek gerekiyor diye biliyorum. Beklediniz mi? Bu arada bacanağın 2015 tsi passat daha fazla yağ eksiltiyor. Adam dün yolda kaldı. Servis normal bu araçlar eksiltir demiş. Ama mazda da gram eksilttiğini görmedim şahsen
testler yapıoz kendimizce motor kesiciye sokup bagırtıom motor yağ kapağına bakıom üfleme var mı ordan duman çıkıyor mu diye kesinlikle bir gram belirti yok.en kısa zamanda bir ustaya götüreceğim baktırtacamYağ damlama, sızma var mı? Yaktığından emin miyiz? Subap lastiklerinden olabilir, bunun için uzun bir yokuşu motor kompresyonu ile indikten sonra gaza bastığınızda arkada mavi duman olup olmadığını kontrol ederek anlayabilirsiniz.
Kompresyon testi yaptırın bi, yağ yakıyor mu anlaşılır.
Yakma varsa bi mobil 1 extended life 10w-60 kullanmayı deneyin.
şöyle söyleyem min max arası 1 l desek benim yağım max daydı bunun %30 veya 40 yok şimdi daha aşağıda300 mg yağ eksilttiğini nasıl ölçütünüz.
Veli abi yağ kalıntısı derken egzoz ucuna deydiğimde parmağım kuru siyah oluyorÖnce emin olalım. İsa hocamın bahsettiği gibi, ölçüm nasıl yapıldı? Eksilen yağın değeri ne? Soğuk çalıştırmada egzozdan bolca mavi duman atıyor mu? Egzoz çıkışında yağlı siyah atık, bulaşık var mı?
aynen abi canım sıkıldı bu konuya epey inşallah yağ yakmıyordur araç.Kuru siyah değil, yağlı siyah olacak yani yanmış yağın bıraktığı is olacak. Verdiğin bilgilere göre araç yağ yakmıyor ama bi yerlerden eksiliyor.
evet bekledim yaklaşık 10 dk Ben ona oha derim araç yağ mı yakar 10.000 de yaksa 500 ml yaksın
Bilgiler için teşekkürler.inşallah bir sıkıntı çıkmaz..gelişmeleri bekliyoruz.Arkadaşlar aracın motorunda gerekli inceleme yapıldı fakat birşey görülmedi usta yağı değiştirip deneyelim dedi şu aşamada motoru açarsak ziyan etmiş oluruz dedi..Bizde yağı değiştirdik şuan takipdeyiz bilginize
inşallah kardeşim sonuçlarını yazacağımBilgiler için teşekkürler.inşallah bir sıkıntı çıkmaz..gelişmeleri bekliyoruz.
Hangi viskozitedeki yağı koydunuzArkadaşlar aracın motorunda gerekli inceleme yapıldı fakat birşey görülmedi usta yağı değiştirip deneyelim dedi şu aşamada motoru açarsak ziyan etmiş oluruz dedi..Bizde yağı değiştirdik şuan takipdeyiz bilginize
eni i-sint 10-40 tam sentetik usta bu tür araçlarda bu sorunla gelene bunu koyuyoruz kesılıyor dedi bizde guvendıkHangi viskozitedeki yağı koydunuz
Hepsi tam şekilde yapıldı defalarcaIlk koyduğunuzda tam ölçüm yapmışmiydinız çubukta tam neredeydi. Ayrıca aracı stop edip benzinlide min 5 dk /dizelde 10dk düz zeminde beklediniz mi ölçüm yapmadan önce. Birde karter tapasini değiştirdiniz mi oradan sızıyor olabilir aracın altına bakın belli olur.