Murat Yılmaz
Seçkin Üye
Günceli 300 tl olmuş .Serviste siparişle tedarik ediliyor. Bekleyeceğiz artık.Yeni termostad ile motor sıcaklığı kaç oldu Murat bey ?
İbre tam olması gereken yerde sabit duruyor
Günceli 300 tl olmuş .Serviste siparişle tedarik ediliyor. Bekleyeceğiz artık.Yeni termostad ile motor sıcaklığı kaç oldu Murat bey ?
Yani 90 cİbre tam olması gereken yerde sabit duruyor
Termostatı henüz değişmedik.Sipariş ettik gelecek.Bu sıcaklık düşmesi olağan değil üstelik kalorifer ısıtmada yetersiz pek keyif vermiyor.
Benzer sorunlarda problemi tespit ve çözüm pratiği olur.Bilgilendirme için teşekkürler hocam. Geçmiş olsun.
Zaten işaretlediğin contalar ile birlikte değişmesi gerek abi üst kapak contasının. Diğer türlü işlem yarım oluyor. Mesela bizim araçlarda tek parça conta hepsi birbirine bağlı. Yalnız yanma odasına yağın oradan indiği kesin mi? Nasıl tespit ettiniz?Termostat değişti beraberinde üst kapak conta takımını da değiştirdik(!).Hararet düşme sorunu bitti şükür.Motor yakıt sarf oranı düştü 13-14lt/100km lerden 10,7 lere kadar düştü.Gayet memnundum. Ta ki 500 cc kadar yağ azalması ani yüklenmede egzos dan az mavi duman görülene kadar.Beraberinde rölantide dalgalanma, gaz verince ateşelemede düzensizlik güç kaybı gördük.Motor arıza ışığı da yaktı mı tam oldu. P2187 hata kodu ile ateşleme arızası ve buna sebep olarak bujileri izole eden conta setinin yağ kaçırarak ateşleme hatası na neden olduğunu öğrendik.Resimlerde görüleceği üzere 10-235 no lu conta setini değiştirmiştik.Biz tam set değiştik zannederken uyarılmadık.Hatalı olmasın diye danışmak istedim .Şimdi değişmesi gereken conta seti 10-222 diye tahmin ediyorum.Yorumlarınızı bekliyorum.
Gazlı olunca önce gaz ayarı mı diye düşündük,sonra cihaza bağlandı hata koduna göre ateşleme sistemi hatası olarak beyan etti.Motor ustasına gitmemizi önerdi.Contayı değiştiren usta değilde başka bir ustaya göstedim bobin alt uçlarda yağlanma gördü buna göre conta set değişecek dedi.Zaten işaretlediğin contalar ile birlikte değişmesi gerek abi üst kapak contasının. Diğer türlü işlem yarım oluyor. Mesela bizim araçlarda tek parça conta hepsi birbirine bağlı. Yalnız yanma odasına yağın oradan indiği kesin mi? Nasıl tespit ettiniz?