emrullahberat46
emrullahcam@gmail.com
Hayırlı akşamlar arkadaşlar.Konu uzun ama ben kısa kesmeye çalışacağım (inşallah beceririm)
Yazın K.Maraşta aracımın subap ayarını yaptırmak için gittiğim sözüm ona ustalar aracı bozdu ve subaplar şakır şakır ses yapmaya başladı.Birkac kere daha düzeltmek için gittim daha kötü oldu.En son burada paylaşmıştım yine Maraşta bir üst kapakçıya daha gittim o biraz düzeltmişti ama ses yine devam ediyordu ayrıca araba lpg de silkeleme yapmaya başladı.Lpg ile ilgili birçok şey yapmamıza rağmen silkeleme geçmedi. Bende parçaları temin edip üst kapağı Komple yaptırmaya karar verdim.Bu süreçte İzmir'deki Cihangir Lök ustam bana çok yardımcı oldu.Kendisine çok teşekkür ediyorum.
Alınan malzemeler:
1: Sanwa(japon) takım conta ve yağ kaçıran üst kapak contalı vidalar (275tl)
2: 4 litre 10w40 liqui moly motor yağı (90tl)
3: 3 litre mobil atf2 şanzıman yağı 55tl (İş yapılırken şanzıman yağıda değişsin diye aldım)
4: Üst kapak sökme takma işçiliği ve subap değişimi,ayarı ve kapak taşlama (1000tl)
5: Bozuk olan trigerin oradaki motor kulağı (150tl)
6: Orijinal yağ filtresi (24tl)
7: Orijinal silindir kapak contası (118tl)
Toplam:1712 tl.
Yapılanlar:
Motor üst kapağı sökülüp üst kapakçıya gönderildi ve subaplar,subap gaydları ve lastikleri komple değişti ayrıca kapak taşlama yapıldı.
Bozuk olan triger yanındaki motor kulağı değişti.
Şanzıman yağı mobil atf2 (otomatik şanzıman yağı)ile değişti.
Debriyaj ayarı yapıldı.
Bozulan ve sağa sola çarpan arka egzoz lastiği sabitlendi.
Rölanti ayarı yapıldı (bakım kitapçığında bir fiş çıkarılıp öyle yapılır diye yazıyormuş öyle yapıldı).
Motorda sağda solda yılların etkisiyle boşta duran salınan kablolar v.s sabitlendi.
Hava filtre kutusu sabitlendi (önceden oynuyordu lastikleri gitmişti)
Sonuç olarak;
Bugün 700 km yol yaptım ve
Araba hiç silkeleme yapmadı.
Arabadaki beni çok rahatsız eden subap sesi %10-20 civarı kaldı o da zamanla kullandıkça geçer dediler(Bu konuda eğer daha önceden aynı işlemi yaptıran arkadaşlar varsa bunu merak ediyorum.Bu ses zamanla kullandıkça geçer mi acaba çünkü bu ses az da olsa devam ediyor ve beni çok rahatsız ediyor)
Arabanın çekişi sabah ilk yola çıktığımda çok kötü idi gittikçe düzeldi.
Vites geçişleri çok yumuşak ve güzel oldu önceden çok sertti hatta geri vitese 1 seferde hiç geçmiyordu.
Titreşim azaldı.Arka egzozdan çıkan ses arttı (egzoz ucunda krom var)
Not: Üst kapak tamiri ve taşlama hariç geri kalan işlemler serviste yapıldı.
Yazın ayarı bozukken motorun çalışması.
En son tamirden sonraki motor sesi
Başta dediğim gibi bu videoda yok ama bazen çalışırken yine subap sesi var.Ona da zamanla kullandıkça geçer dediler inşallah öyledir.
Yazın K.Maraşta aracımın subap ayarını yaptırmak için gittiğim sözüm ona ustalar aracı bozdu ve subaplar şakır şakır ses yapmaya başladı.Birkac kere daha düzeltmek için gittim daha kötü oldu.En son burada paylaşmıştım yine Maraşta bir üst kapakçıya daha gittim o biraz düzeltmişti ama ses yine devam ediyordu ayrıca araba lpg de silkeleme yapmaya başladı.Lpg ile ilgili birçok şey yapmamıza rağmen silkeleme geçmedi. Bende parçaları temin edip üst kapağı Komple yaptırmaya karar verdim.Bu süreçte İzmir'deki Cihangir Lök ustam bana çok yardımcı oldu.Kendisine çok teşekkür ediyorum.
Alınan malzemeler:
1: Sanwa(japon) takım conta ve yağ kaçıran üst kapak contalı vidalar (275tl)
2: 4 litre 10w40 liqui moly motor yağı (90tl)
3: 3 litre mobil atf2 şanzıman yağı 55tl (İş yapılırken şanzıman yağıda değişsin diye aldım)
4: Üst kapak sökme takma işçiliği ve subap değişimi,ayarı ve kapak taşlama (1000tl)
5: Bozuk olan trigerin oradaki motor kulağı (150tl)
6: Orijinal yağ filtresi (24tl)
7: Orijinal silindir kapak contası (118tl)
Toplam:1712 tl.
Yapılanlar:
Motor üst kapağı sökülüp üst kapakçıya gönderildi ve subaplar,subap gaydları ve lastikleri komple değişti ayrıca kapak taşlama yapıldı.
Bozuk olan triger yanındaki motor kulağı değişti.
Şanzıman yağı mobil atf2 (otomatik şanzıman yağı)ile değişti.
Debriyaj ayarı yapıldı.
Bozulan ve sağa sola çarpan arka egzoz lastiği sabitlendi.
Rölanti ayarı yapıldı (bakım kitapçığında bir fiş çıkarılıp öyle yapılır diye yazıyormuş öyle yapıldı).
Motorda sağda solda yılların etkisiyle boşta duran salınan kablolar v.s sabitlendi.
Hava filtre kutusu sabitlendi (önceden oynuyordu lastikleri gitmişti)
Sonuç olarak;
Bugün 700 km yol yaptım ve
Araba hiç silkeleme yapmadı.
Arabadaki beni çok rahatsız eden subap sesi %10-20 civarı kaldı o da zamanla kullandıkça geçer dediler(Bu konuda eğer daha önceden aynı işlemi yaptıran arkadaşlar varsa bunu merak ediyorum.Bu ses zamanla kullandıkça geçer mi acaba çünkü bu ses az da olsa devam ediyor ve beni çok rahatsız ediyor)
Arabanın çekişi sabah ilk yola çıktığımda çok kötü idi gittikçe düzeldi.
Vites geçişleri çok yumuşak ve güzel oldu önceden çok sertti hatta geri vitese 1 seferde hiç geçmiyordu.
Titreşim azaldı.Arka egzozdan çıkan ses arttı (egzoz ucunda krom var)
Not: Üst kapak tamiri ve taşlama hariç geri kalan işlemler serviste yapıldı.
Yazın ayarı bozukken motorun çalışması.
En son tamirden sonraki motor sesi
Başta dediğim gibi bu videoda yok ama bazen çalışırken yine subap sesi var.Ona da zamanla kullandıkça geçer dediler inşallah öyledir.
Son düzenleme: