Selamlar aranıza Mazda 6 2006 model 2.0 ile yeni katıldım. Aracımın triger zinciri kaç binde değişiyor. Aracım şuan 224bin km' de. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
bu konu tamamen motor yagı ömrü ile alakalıdır yag odasında çalışan tüm ekipmanların ömrü yagın kalitesi ve degişim km resi ile baglantılıdır
sizin aracınız 224 bin lastik turu km resinde motorunuz dakikada 750 devirde dönüyor 224 bin km re boyun ca rolantide dönme saatini km re olarak lastik turu km resinin üstüne koyacak olur isek aracınız 224 bin lastik tur km resi motor km 300 bin de yada kullanıp devir çevir me bandı hesabı kullanıcaya gör degişir 300 binin üzerinde
yani burda yagı 10 bin km re devam eder isek zincir bozulması kaçınılmaz olur... ben 5 km re de bir degişim veririm neden uzun vade sorunsuz kullanım olsun diye erken yag degişimi sizin karlı olur
benim bir sözüm var en güzel katkı erken yag degişimidir diye motor ömrü 2 gün önceki antifiriz kullanımında bahsettigim gibi motor yagıda beraberinde geliyor
kısaca burda anlıcagımız yag degişimi erken oldu takdirde motor yag odasında çlışan bir çok elamanın ömrü uzamış oluyor ...