Mazdacı biriyle tanıştım o beni tanıştırmışdı ustalığı felan iyi dedi guvenebilirsin bir iki yanına gittim esnaflığı hoşuma gitti diye oraya bıraktım zaten fakat ustalığı şimdi belli olacak arabayı yaptırdım çıkarttım araba şu an yolda kaymak gibi gidiyor, fakat ilk çalıştırdığımzda rölanti yüksekteydi aynı conta yanarken bı anda yükseldiği gibi yüksekti ama hararet vs bişey yoktu kontrol ettiğimizde bunu söyledim arabanın heryerine baktı sanki hava alıyor bir yerden gibi öyle ses geliyor dedi çok baktı ama bişey bulamadı bu yüzden cihaza bağlamak için çıktık gittik cihaza baglanilmayacağını daha doğrusu onlarda bulunan cihazın bu arabayı görmediğini söyledi başka bi yer tavsiye ettiler orasida kapalıydı haftasonuydu diye bı tanıdığına gittik Suriyeli, rölanti ayarı yaptı arabaya devri tabiki düzeldi ama sanki bana gerçek sorun bulunamadı da rölanti ayarı yapıldı gibi geldi sizce durum neyden kaynaklı gerçekten de rölanti ayarıyla mi alakalıdır. Sorduğumda boğaz kelebeği temizlendi, enjektörler temiz, e zaten trigerdir bujidir yani ne bileyim önemli olan değişmesi gereken her parça üst kapak yapılırken değişti orjinale yakın hepsi alındı. Benzinde eskiden çok yakıyordu 3.5 4 TL arası yakıyordu yaptırmadan önce LPG de de aynı şekil 2.5 yakıyordu şimdi bı sure benzinde kullanmam gerek fakat çeyrek depo benzin aldım 30 km yol gitmeden bir dişden fazla düştü sanki yakmıyor da içiyor gibi şu an
tam km yapınca ne yaktığını tekrardan yazacam buraya, peki sizce 1.rolanti neden yüksekti yapılınca düzelir dedim yine düzelmedi hatta daha artmıştı ayar yapılınca şimdi düzeldi ve Allah var gerçekten motor saat gibi çalışıyor hiç ses gelmiyor, ikinci de yakma problemi üst kapak yapılınca düzelir dedim oda olmadı sizce bu sorunlar neden olur ?