Kapının kapanışında zorlanma oldu mu bu fitillerden sonra kardeşim?
Ben katılmıyorum aerodinaminin rüzgar sesine sebep olduğuna. Tam rakam hatirlamiyorum ama bizim araçların rüzgar direncinin düşük olduğunu biryerlerde okumuştum. Bu nokta, bizim araçlara bu rüzgar sesini konduramamamın en büyük dayanağı.
Bizim kapi içindeki sac kısımlar oldukça yumuşak. Zamanla esneyerek camla fitil arası boşluk oluyor. Camın alt kısmındaki fitilden bahsediyorum. Geçen defa söktüğümde kapı içinde kalan iskeleti cama doğru hafif esneterek sıklaştırdım ve camın altındaki fitillerin cama daha iyi tutulduğunu fark ettim. Dediğim gibi, kapıların altı ve B sütununa gelen rüzgar kesilirse rüzgar sesi azalıyor. Bitmiyor ama azalıyor
sesin bir kısmı da tavandan geliyor ve onu kesmek imkansız gibi birşey. Bir de B sütununun içine akustik sünger koymanın etkisini merak ediyorum. Çünkü kemerin biraz altin doğru parmakla tıklatma testinde bir bölge yüksek yankı yaptığını farkettim. Onu da deneyelim bakalım
Gecen yaz 2013 audi a6 inceleme fırsatım oldu. Vakumlu kapılar falan, araba kütüphane gibi. Ama onda bile araba aşırı sessiz olunca, 120'den sonra aynaların sesini duydum ve kendimi dizginlemem gerektiğini o an ciddi ciddi düşündüm
bu işin sonu yok. Mutlu edebilecek seviyeye ulaşınca bırakmak ruh sağlığı açısından oldukça önemli
Katılıyorum, birçok araca göre sessiz bizim araçlar. Yer yer bu noktaya değiniyorum, hem ben fazla beklenti içerisindeyim, hem neden daha iyi olmasın? Bu kadar aerodinamisi düzgün, rüzgar direnci az olan arabalardan bu seviye yol sesini kabullenemiyorum. Ya kuyu derin değil ip kısaysa?