Seneleeerr önce aldığım kapı fitillerini sonunda deneme fırsatı buldum şükür. Aslında fırsat olmadığından değil, daha çok tembelliğimden bu kadar geç oldu
Neyse, fitilleri yapıştırdıktan sonra 1 ay gibi deneme sürecinden sonra tecrübelerimi paylaşıyorum. İlk günün etkisi zamanla değişebiliyor çünkü. Yapıştırılan yüzeyi
İPA(izopropil Alkol) ile temizledim. Yapıştırdığım süngerleri
3m yapıştırıcı astarı diye tabir edilen, Alidayıdan aldığım ürünle güçlendirdim. Kendisi bally'nin oje versiyonu gibi bir şey
ama etkisi güzel. Ek fitil uygulamayı düşünenlere şiddetle tavsiye ederim. Fitilin kendi yapışkanı güçlü ama bununla çok daha iyi oluyor.
Ekli dosyayı görüntüle 21535
Kapı altları için Alidayıdan
P tipi fitil aldım ve uyguladım. Bu nereden esti? Özellikle almanların dillere destan yalıtıımlı arabalarını incelediğimde hemen heispnda kapı altlarında fazladan fitil var. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok dedim ve kullandım
Ekli dosyayı görüntüle 21536 Ekli dosyayı görüntüle 21537Ekli dosyayı görüntüle 21541
Ayrıca yine ali dayıdan aldığım
Z tipi fitil'i kapı aralarında kullandım. Yalnız bana gelen fitil bu linkteki gibi değil. Kauçuk değil lastik gibi, biraz daha sert idi, ayrıca kapıların arasındaki mesafe de biraz dar. Kapının kapanmasını zorlaştırdı ve dün çıkardım.
Ekli dosyayı görüntüle 21538 Ekli dosyayı görüntüle 21539 Ekli dosyayı görüntüle 21540
Sonuca etkisi: Yüksek hızlarda rüzgar sesine etkisi yabana atılacak cinsten değil. Tok kapı fetişine etkisi büyük
Geçen otoban yolculuğumda ilk defa hacıBOSE'yi 45-50 seviyelerine kadar açıp uzun süre dinledim( max seviye 61) ki ben uzun yolda yüksek ses dinlemeyi bırakın müziği bile kapatan biriyim. Çünkü kafam şişer, bir de müziği kaldıramam. Fakat fitilleri uyguladıktan sonra Rahatsız etmedi çükü içeride rahatsız edici seviyede gürültü yoğidi
Rüzgar sesi tamamen bitmese de, Benim hedeflediğim seviyeye ulaştı bu fitillerle. Tabi burada, uyguladığım kapı içi yalıtımların da etkisi ille ki vardır.
Ancaaak, kapı içlerine bazı yerlerde giren tozun verdiği ipucları ve kapının zor kapanması gibi sebeplerden dolayı fitilleri söktüm
Çünkü kapı altına Z tipi (kauçuk olanından) fitil (yapısı daha esnek ve yapışan kısımını daha geniş olmasından dolayı daha kuvvetli tutacaktır) uygulamak daha iyi sonuç verecektir kanaatimce. Kapı arasına da B tipi Fitil( içinde metal olmayanından) alırsam tam istediğim gibi olacak. Bu aşamada beklentilerime ulaşabilirsem, ön kapı-ön çamurluk arasını da fitillemeyi düşünüyorum. Çünkü ön yanlardan, doğrudan duyulmayan ama yüksek süratlerde gürültüyü artıran bir rüzgar sesi var. Sebebi de Çamurlukların içlerinin ve birleşim yerlerinin çok fazla açıklıklı olması. Bir defasında ulaşabildiğim kadar gazete doldurdum ve bu bahsettiğim sesin gelmediğini tecrübe ettim
Sonra gazeteleri çıkardım tabi
Oralara ne yapılabilir sizce?