kadir
Kıdemli Üye
Burası çok hoşuma gittiBiz onermiyoruz.
Muhendis niye kitaba boyle yazmis
-cevap yok
Burası çok hoşuma gittiBiz onermiyoruz.
Muhendis niye kitaba boyle yazmis
-cevap yok
@sarpworks
mazda servisine gitmeyin hem bakın kafanızada uymuyor
amerika şanzıman modifiyesinin doğduğu yer yani şanzıman ile ilgili orada yer bulamamanız imkansız belki uzak olabilir ama biraz daha araştırın derim
daha nitelikli sorunlarınızı anlayacak yer illaki vardır,
kamyonu bile otomatik vites olan bir ülkedesiniz bence detaylı bir şanzıman servisi vardır..
ooo bizde baya ilerlemişiz deseneBizim iett’de otomatik, teessüf ederim
Valla bu şanzıman olayı tamamen sıkıntı. Eski bi arabam vardı. Peugeot al4 şanzımanı vardı. Arıza çıkardı uğraştık vs. Sonradan öğrendim ki, avrupa’da peugeout bu şanzımanı 100 binde değiştiriyor. Fiyatı da 2000 euro civarı.
Bi ara mazda almadan volvo s60 baktım 2004 model. Onda da geartronic diye yarı otomatik şanzıman var. Bazı arabalarda sıkıntı çıkarmış ve ne bilen usta var ne tamiri mümkün. Değişimi ise paha biçilmez fiyatlarda.
Yani demek istediğim şanzıman üreticileri şanzıman bakımı için çok fazla kafa yormuyor. Bizimkiler 4F27E veya FN4A-EL şanzıman mesela. Ford fusion focus falan ile aynı. Amerikada sıfırını alayım desen 2000 dolar civarında.
Yani adamlar bizim bakım fiyatlarına şanzıman değiştiriyor. O yüzden de çok fazla kafa yormuyorlar. Markaların şanzıman bakım işini fazla detaylandırmamasından ben bunu anladım açıkçası.
Kafanızın karışması çok normal, çünkü; bilgi sahibi olmadan, tecrübe etmeden o an aklına ne geldiyse yazan, yazılan yer var maalesef... Garaj bu konuda insanların kafalarının karışmaması, bilgi ve tecrübeleri ortaya koyması açısından önemli...Merhaba arkadaşlar.
İzmir deyim. Aracım 88bin km de
Şanzıman yağını ve filtresini değiştirmek istiyorum.
O kadar çok oradan buradan okudum ki kafam karıştı
Makinesi, 7lt değiştirmek yeterli mi? Yoksa illede 10lt civarı yağ kullanarak makine ile kart mı?
Şanzıman filtresi mahle yeterli olur mu?
Motocraft olanı herhangi bir yedek parçacı da var mıdır?
Boş depoya temizleyici madde ve katkı maddesi olarak würth mü liqui moly mi tavsiye edersiniz.
Ustaları aradığımda kimi mobil, kimi castrol kimi liqui moly kullanıyor.
Filtre sorunca ORJİNAL deyip geçiyorlar, yada mahle
Yorumlarınız için teşekkür ederim
Otomatik şanzımancı da değişim yaptırın o zaman.Elinde şanzıman yağı değiştirme makinesi olsa bile (tamirci-özel servis'in) basınç vs tecrübesi olmayabilir.Teşekkür ederim. Liqui moli ve katkısını koyacağım netleşti. Filtre de mahle yada bulabilirsem motocraft alacağım.
Şanzıman bilgisayara bağlansın, basınç vs. Ölçüldü de istiyorum.
Kabul ederler sanırımtıpadan çıkan yağ ve radyatöre giden yağ soğutucusundan çıkan yağ toplamı olan 7lt değişim yeterli olur sanırım.
İzmirde ttproffessionel şanzımancı var. ona gitmeyi düşünüyorum.
Ama o castrol transmax Z yağ ve mahle filtre kullanıyormuş.
Ben liqui moli istiyorum.
Arayıp kendisine soracağım. Kendim yağ getirsem olur mu diye...
Filtre işini görür ve fiyatı da iyi.Arkadaşlar aracın şanzıman yağını ve filtresini değiştireceğim . Şanzıman filtresi aşağıdaki linkteki ürünü almayı düşünüyorum, ne dersiniz ? Alıp memnun kaldığınız Farklı ürün de olur. Ayrıca şanzıman yağı önerilerinizi de yazar mısınız
MAHLE HX149D_V2 Otomatik Sanziman Yag Filtresi (ford Focus 4 Vites Otomotik 1.6 2.0 98-05) | Aloparca.com
Mahle Marka Otomatik Sanziman Yag Filtresi (ford Focus 4 Vites Otomotik 1.6 2.0 98-05) Oto Yedek Parça.mahlehx149d_v2 Stok Kodu Ile Aloparca.com'dawww.aloparca.com
Bunu kim dediUzun baca mazda 6 için
Kısa baca mazda 3 için
O bacada karter kalınlığına göre ayarlanmış aynı zamanda filtren in düşmesini engelleyici tasarlanmıştır o yüzden boyu farkediyor.
Yani 3 için uygun olan kısa bacadır
Mesaj otomatik birleştirildi:
Uzun baca mazda 6 için
Kısa baca mazda 3 için
O bacada karter kalınlığına göre ayarlanmış aynı zamanda filtren in düşmesini engelleyici tasarlanmıştır o yüzden boyu farkediyor.
Yani 3 için uygun olan kısa bacadır
Neyi kim dediBunu kim dedi