Mazda 3 BK (2003-09) Rölantide Titreme - Stop Etme - Subap Sorunu

arnikazamba

Sessiz
Araç Markası
2007 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Sedan
Ateşleme ile ilgili bir durum olduğunu düşünmüyorum. Direksiyon yağını komple yenileyerek işe başlayabilirsin.

Puflama geçmezse direksiyon pompası bıçakları sorunlu denilebilir.

İlk çalışmadaki şıkırtının kaynağı lifterler veya soğukken ses yapan balansı bozuk rulman olabilir.
ses pompadan değil de daha çok motordan geliyor gibi. rulman da aklımda bulunsun hangi rulman oluyor bu.
kompresyon testi yapmadan direkt sorun subaplardan diyen oldu

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
ses pompadan değil de daha çok motordan geliyor gibi. rulman da aklımda bulunsun hangi rulman oluyor bu.
kompresyon testi yapmadan direkt sorun subaplardan diyen oldu
Hangi rulman olduğunu (sorun oradaysa tabi) tecrübeli her usta bulabilir.

Mustafa25

Sessiz
Araç Markası
2005 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Mavi-Sedan
Merhabalar,
Dün durduk yere aracımda titreme sonrası motor arıza lambası yanıp sönmeye başladı. Obd2 cihazı ile kontrol ettiğimde p0304 hatası verdi. Sildim düzeldi aksam bir daha kullandım zorlanınca yada ısınınca yine aynı oldu. Evin oraya park ettim sabah ilk buji değişimi yaptık düzelmedi( degisimi gelmiş aslinda nem ve yanmalar vardı), takarken 4. Bobini 1'e taktık ama kısa süre kullanım sonrası 2. bobin hata verdi . Fişlerini sökerek baktık 2.bobinde hiç değişim yok motor çalışmasında. Yan Sanayi aldık taktık mecburen. 1-2 saat dolandım durduk yere 0-1000 devir arası yada ayak frende trafikte titreme başladı ( direksiyon olduğu yerde sağa sola çevirince de titreme oluyordu)düşüp çıkıyor yalnız hızlanınca olmadı. Sonra park edecek iken de birsey yoktu. Sabah bobinleri tekrar kontrol edeceğiz ama rolanti motoru arızalı olabilir. En son halinde baya güç kaybı vardı motor çekmiyor.

Üst Alt