Mazda 323 2000 1,5 otomatik aracımda EGR ve Boğaz kelebek temizliği sonrası sorunlar yaşamaya başlamıştım,rolantide titreme,klima açınca düşük rolanti falan hatta vitesi ''D''ye alınca şanzımanda vuruntu bile oluyordu.Aracı 5 tane ustaya gösterdim ve çare bulamadılar.Üstüne birde şanzımanın öldüğünü söylediler.Kendi çözümümü kendim buldum şu an rolantide sorun yok çok şükür.Çare bulana kadar tps sensörü(benim sensörün de bir bacağı kırık tek vida ile tutturdum),rolanti vidası,rolanti motoru gibi tüm parçalarla oynadım ama kalıcı çözümü bulamadım.Son olarak aracın gaz telinin bağlı olduğu yerdeki rolanti vidasını gevşettim (boğaz kelebeği tam kapalı konuma gelene kadar),ikinci olarak boğaz kelebeğinin üst kısmında bulunan rolanti vidasını tam sıktım(hiç hava almayacak şekilde).Yani araca hiç hava girişi yoktu.Daha sonra tps sensörünün kablolarına iğne sokup multimetre ile 0,50 volta ayarladım.Bu işlemlerden sonra akünün eksi kutup başını söküp 1 gün bekledim aracın beynini sıfırlamak için.Ertesi gün eksi kutup başını takıp aracı çalıştırdım ilk çalışmada rolantide dengesizlik olabiliyor ama hiç birşeye dokunmadan aracı 15-20 dakika olduğu herde bıraktım rolanti 750 devirde sabit duruyordu sonra klimayı açtım ilk anda rolanti düşer gibi oluyor ama daha sonra rolanti yerini buluyor.Birkaç dakika da böyle çalıştıktan sonra farları da açık bıraktım ve öyle de bekledikten sonra sırasıyla hepsini kapattım.Bu işlemleri yapmamın sebebi sıfırlanan beyine yeniden ayarları okutmaktı ve çok şükür şu an rolantiyle alakalı sorunum yok. Tps sensörüyle araç çalışırken ayar yapmak olmuyor malesef.Tps ayarlarıyla uğraşırken şanzımandaki vuruntunun tps sensörü kaynaklı olduğunu keşvettim ve şu an o vuruntu da yok diyebilirim.