Merhaba. Aranıza yeni katıldım. Yeni bir konu açmaktansa var olan bu konudan devam etmenin aynı sorunu yaşayanlar için daha faydalı olacağını düşündüğüm için sorunumu buraya yazmak istedim.
10 gün önce 1991 model sedan Mazda 323 aldım. Araçtan şimdiye kadar çok memnunum. Sadece sabahları veya soğukken çalıştırdığımda rolanti tutmuyor, stop ediyor. Gaza basarak 5 dakika kadar ısıtmak zoruna kalıyorum. Sonrasında rolantide çalışmaya devam ediyor. Araştırdığım kadarıyla bu araçlarda otomatik jikle varmış ama benimki devreye girmiyor. Aslında çalıştırmadan önce mandalı geri çekili ama nedense gaz vermiyor. Kablosunu dibinden kesmişler.
İnternetten video izleyip öğrendiğim kadarıyla vakum selenoid valfi denilen ki İngilizce'sini three way switch olarak bulduğum ve numarası E5D3-18-741 diye geçen Hitachi marka parçanın bozuk olduğunu gördüm. Çalışıyorsa da izlediğim şu
videodaki gibi çalışıyormuş gibi tık tık ses yapmıyor. Beyaz sokete 11.15V geliyor.
Kısacası bu otomatik jikleyi nasıl devreye alabilirim? Otomatik jiklenin kesik kablosunu tekrar bağlayıp videodaki gibi vakum valfine giren iki kabloyu birbirine kısa devre edecek şekilde içeri bir düğme çeksem işe yarar mı?