konuya henüz cvp gelmedi ama şöyle bi öneri buldum karbüratör ve rölanti olayını araştırırken:
"Bu arada unutmadan hatırlatayım,aracınız sürekli LPG ile çalışıyor ise periyodik olarak karbüratör kelebek milinin gövdeye tutunduğu noktaları çok çok az bir yağlayıcı sprey ile yağlamanızda fayda var zira LPG bu noktaları kuruttuğundan (benzinin bir nebzede olsa yağlama etkisi var) gövde üzerindeki yuvalar aşınacak kelebek (gaz) hassasiyetinizazalacaktır.
Not: Yağlayıcı olarak yanıcı yada patlayıcı ürünler kullanmayın (WD-40 yada HHS-2000 tarzı ürünler kullanabilirsiniz,bu işlemi araç çalışmıyorken yapın ve karbüratör duvarından aşağı süzülmeyecek kadar az sıkılmasına itina gösterin."
Evet yazı yukarda ben bu yazıdaki"karbüratör kelebek milinin gövdeye tutunduğu noktaları "kısmını anlayamadım birazdan foto atıcam telden bulabilirsem ihtimal dahilinde olan yeri ama mümkünse sizden foto ile gösterebilen olursa faydalı olabilir diye düşündüm de.. Ayrıca bugün biraz daha dikkat ettim aracıma ve rölantide lpg de de hafif dalgalanma yapıyor ve araç gaz vermeden ilk çalışınca devir 1250 lere çıkıyo ama orda 2 saniye bile kalamadan 700 devirlere düşüyor,zaten düşünce de eğer hava soğuksa önce stop ediyor ama ikinci çalıştırmada edemiyor hafif sarsıntılı olsa bile stop etmeden kalıyor ama ısınınca hiç bir sıkıntı olmadığı gibi rölanti de artık hep 1200 lerde oluyor.