Azimle, sabırla yapılan işleri hayranlık ve şaşkınlıkla takip ediyorum. Allah kolaylıklar versin.
Hocam Samsun'da ki mazda toptancısının adı nedir acabaUsta değilim sadece hobi amaçlı uğraşıyorum bu işlerle ama teşekkürler inşallah istediğim sonucu elde edebilirim. Motor şanzıman bittikten sonra yerine yerleştirip ön tarafı toplar ve yere bastırırsam üstümden bi yük kalkacak
Çok doğru söyledin hocam kesinlikle Lego gibi zaten. Japon’lar tasarlarken 91 yılında bile çok güzel bir araç yapmışlar. Mekanik tasarım kısmını sevmemek elde değil.
Bu proje sırasında çok faydalı insanlar tanıştım. Birisi Mazda parça toptancısı Samsun’da. Birisi de çıkmacı İstanbul’da. Çoğu parçayı onlardan bulabiliyorum şimdilik tıkanmadık inşallah öyle bir sorunla karşılaşmam.
Şöyle bir Wankel motorlu güzellik fikrini değiştirebilir belki benim aklımı karıştırmadı değil
Ekli dosyayı görüntüle 71341Ekli dosyayı görüntüle 71342Ekli dosyayı görüntüle 71343Ekli dosyayı görüntüle 71344Ekli dosyayı görüntüle 71345
torpido kaplama 5k şu an. diğerinin fiyatını bilmiyorum ama kırık çatlak tamiri yapacaklarını için bana mantıklı geliyorEline emeğine sağlık tekrardan. Sorum şu, torpidoyu vakum kaplama yapacağım demişsin, normal kaplama yaptırsan daha iyi olmaz mı? Maliyetler ne durumda bilmiyorum tabi şuanda.
Yorumunuz için teşekkürler. Sizin konunuz gerçekten çok yardımcı oluyor. Ben bu projede daha çok DIY uygulamaları ile insanlara bişeyler göstermek istedim. Zaman ve mekan konusunda sıkıntımın olmayışı işlerimi/işleyişi kolaylaştırıyor. Bu benim3.cü arabam ve acil binmeye çok ihtiyacım yok.Öncelikle işiniz hiç kolay olmayacak, aracın yaşı itibariyle sıfır yedek parçalarının bir çoğu artık üretilmiyordur ama Mazda bu konuda şaşırtıcı olabiliyor aradığınız şeyleri liste halinde servise danışmanızda fayda var. Biz zamanında bir çok parçayı aldık servisten.
Diğer konu bir çok parça yurtdışından bulunabilir ama yurtdışı alışveriş kargo dahil 30 euro ile sınırlandığından dolayı çok küçük önemsiz şeyler ancak alınabilir.
Sanırım size en çok yardımcı olacak seçenek çıkmacılar, onlarda tutturabildiğine mantığı ile çalıştığı için (işini dürüstçe yapanları tenzih ederim) işler daha da zorlaşıyor.
Biz daha önce tepeden tırnağa bir tane restore ettik konusunu aşağıya bırakıyorum, bazı konularda size yol gösterebilir.
Mazda 323 BG (1989-94) - Restorasyon Projesi
Mazda 323f BG 1991 tanıyorsunuz bu efsaneyi... Otomatik vites klimalı orijinal 230.000 km de. Bu japon güzeli yıllarca ihmal edilmiş. En son kaza sonucu ona hak ettiği değeri verecek olan çok sevdiğim kaportacı Yasin abimin eline düştü. Kendisi Mazda marka araçları seviyor (ben varken sevmeme...www.mazdagaraj.com
Elimde 1 adet far kapağını açma kapatma düğmesinin içindeki röleden var, zamanında bozuk olabilir diye yurtdışından almıştım. Lazım olursa bana ulaşabilirsiniz.
Röle üzerinde yazanlar: MATSUSHITA DF2-DC9V AG8027 JAPAN 907 19B
Ekli dosyayı görüntüle 71783
Tesisatın diyagramı yok mu?
Uluslararası restorasyon şebekesi.diagram mevcut ama hem diagram okumayı tam bilmiyorum hem de bu araç için mi tam emin değilim. Youtube kanalını paylaştığım Ale323 isimli youtuber ile instagram üzerinden konuştuğumda(otomatik jiklenin elektrik bağlantısı hakkında) kullandığı workshop manuel bendeki/bizdeki/piyasadaki diğer manuellerden çok farklı ve detaylıydı. Ona da sordum ama bu daha tam değil gibi bişey dedi. ispanyolca-ingilizce çeviri kullandığım için tam çevirememiş de olabilir. Deneme yanılma ile gitmeye çalışıyorum bende. Endonezya'daki diğer youtuber ise hangi hatlarda kontak açınca 12v olmalı o konuda yardımcı olacak inş.
Bu konuyu @Adem Usta m müsait olduğunda size açıklar. Sanrım alternatörden farklı bir akım gidiyordu otomatik jikle tertibatına.hazır konu devam ederken birisi otomatik jikleden alternatöre giden kırmızı kablonun alternatörün tam olarak neresine bağlandığını fotoğraflayıp atabilir mi?
şebekeyi kurduk üye kaydına başladıkUluslararası restorasyon şebekesi.
Ale323 ile instagram görüşmemde bağlantı noktasını gösterdi. otomatik jikleden çıkan kablo buraya giriyor. ama kontağı açınca artı voltaj değil eksi voltaj görüyorum ki zaten gövdeden de eksi alıyor olması lazım. ona ayrıyetten bakacağımAraç karbüratörlü olduğu için diagramına ulaşmak biraz zor olabilir. Dünya genelinde genelinde enjeksiyonlu.
Bu konuyu @Adem Usta m müsait olduğunda size açıklar. Sanrım alternatörden farklı bir akım gidiyordu otomatik jikle tertibatına.
Bahsettiğiniz kablo bu sanırım
Ekli dosyayı görüntüle 71787
Takıldığın varsa diagrami koy buraya deki aga bu nedir? Gerisini bana bırakdiagram mevcut ama hem diagram okumayı tam bilmiyorum
Çok mütevazi gördüm seni, maşallah subhanallah.Takıldığın varsa diagrami koy buraya deki aga bu nedir? Gerisini bana bırak
Mesaj otomatik birleştirildi:
WhatsApp'tan da erişebilirsin daha hızlı yanıt için, burda çok fakir fukara, garip guraba olduğu için fazla yüz göz olmak istemiyorum @Domestos Veli abim bilir. Tek dostum tarlalar malikaneler ormanlar dağlar sahibi @mustafayk'tir. Mesajların efendisi, beyaz kadınlara fısıldayan adam olarak bilinen @incirinaltı ile de sıkı görüşürüz
Her zamanki halimÇok mütevazi gördüm seni, maşallah subhanallah.
Goturecem seni merak etmeTakıldığın varsa diagrami koy buraya deki aga bu nedir? Gerisini bana bırak
Mesaj otomatik birleştirildi:
WhatsApp'tan da erişebilirsin daha hızlı yanıt için, burda çok fakir fukara, garip guraba olduğu için fazla yüz göz olmak istemiyorum @Domestos Veli abim bilir. Tek dostum tarlalar malikaneler ormanlar dağlar sahibi @mustafayk'tir. Mesajların efendisi, beyaz kadınlara fısıldayan adam olarak bilinen @incirinaltı ile de sıkı görüşürüz