Mazda 323 BG (1989-94) Restorasyon Denemesi

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Azimle, sabırla yapılan işleri hayranlık ve şaşkınlıkla takip ediyorum. Allah kolaylıklar versin.

LantisHOT

Sessiz
Araç Markası
1998 Mazda Lantis
Araç Renk ve Tip
Kırmızı Hatchback
Usta değilim sadece hobi amaçlı uğraşıyorum bu işlerle ama teşekkürler inşallah istediğim sonucu elde edebilirim. Motor şanzıman bittikten sonra yerine yerleştirip ön tarafı toplar ve yere bastırırsam üstümden bi yük kalkacak :cool:

Çok doğru söyledin hocam kesinlikle Lego gibi zaten. Japon’lar tasarlarken 91 yılında bile çok güzel bir araç yapmışlar. Mekanik tasarım kısmını sevmemek elde değil.

Bu proje sırasında çok faydalı insanlar tanıştım. Birisi Mazda parça toptancısı Samsun’da. Birisi de çıkmacı İstanbul’da. Çoğu parçayı onlardan bulabiliyorum şimdilik tıkanmadık inşallah öyle bir sorunla karşılaşmam.

Şöyle bir Wankel motorlu güzellik fikrini değiştirebilir belki:D benim aklımı karıştırmadı değil :koptum:

Ekli dosyayı görüntüle 71341Ekli dosyayı görüntüle 71342Ekli dosyayı görüntüle 71343Ekli dosyayı görüntüle 71344Ekli dosyayı görüntüle 71345
Hocam Samsun'da ki mazda toptancısının adı nedir acaba

Garabela

Sessiz
Araç Markası
1991 Mazda 323
Araç Renk ve Tip
Kırmızı Hatchback
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan

Garabela

Sessiz
Araç Markası
1991 Mazda 323
Araç Renk ve Tip
Kırmızı Hatchback
hazır konu devam ederken birisi otomatik jikleden alternatöre giden kırmızı kablonun alternatörün tam olarak neresine bağlandığını fotoğraflayıp atabilir mi?

ÖzgürSeyyar

Katılımcı
Araç Markası
1998 - Mazda 626
Araç Renk ve Tip
Gri - HB
Eline emeğine sağlık tekrardan. Sorum şu, torpidoyu vakum kaplama yapacağım demişsin, normal kaplama yaptırsan daha iyi olmaz mı? Maliyetler ne durumda bilmiyorum tabi şuanda.

Garabela

Sessiz
Araç Markası
1991 Mazda 323
Araç Renk ve Tip
Kırmızı Hatchback
Eline emeğine sağlık tekrardan. Sorum şu, torpidoyu vakum kaplama yapacağım demişsin, normal kaplama yaptırsan daha iyi olmaz mı? Maliyetler ne durumda bilmiyorum tabi şuanda.
torpido kaplama 5k şu an. diğerinin fiyatını bilmiyorum ama kırık çatlak tamiri yapacaklarını için bana mantıklı geliyor

ÖzgürSeyyar

Katılımcı
Araç Markası
1998 - Mazda 626
Araç Renk ve Tip
Gri - HB
Ben 16.05.2023 tarihinde 1998 626 için fiyat sormuştum. Tahmini olarak 5-6 bin lira tutar demişlerdi. Yaptıkları işçilikleri incelersen çok başarılı olduklarını görürsün. Kargo ile de işlem yapıyorlar. Bunu yazmadaki amacım, eğer aracını hayal ettiğin gibi tertemiz toplayabilirsen, torpidoyu en sona bırakıp vakum kaplama yerine böyle bir işlem de düşünebilirsin. Mesela benim aracın boyası hiç içime sinmemişti onun için torpidoya hiç girmemiştim. Vakum kaplama sonradan bozuluyor diye biliyorum. Çok da incelemedim belki bozulanlar çok ayrıntısı vs. olan torpidolardır.

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Öncelikle işiniz hiç kolay olmayacak, aracın yaşı itibariyle sıfır yedek parçalarının bir çoğu artık üretilmiyordur ama Mazda bu konuda şaşırtıcı olabiliyor aradığınız şeyleri liste halinde servise danışmanızda fayda var. Biz zamanında bir çok parçayı aldık servisten.
Diğer konu bir çok parça yurtdışından bulunabilir ama yurtdışı alışveriş kargo dahil 30 euro ile sınırlandığından dolayı çok küçük önemsiz şeyler ancak alınabilir.
Sanırım size en çok yardımcı olacak seçenek çıkmacılar, onlarda tutturabildiğine mantığı ile çalıştığı için (işini dürüstçe yapanları tenzih ederim) işler daha da zorlaşıyor.

Biz daha önce tepeden tırnağa bir tane restore ettik konusunu aşağıya bırakıyorum, bazı konularda size yol gösterebilir.

Elimde 1 adet far kapağını açma kapatma düğmesinin içindeki röleden var, zamanında bozuk olabilir diye yurtdışından almıştım. Lazım olursa bana ulaşabilirsiniz.
Röle üzerinde yazanlar: MATSUSHITA DF2-DC9V AG8027 JAPAN 907 19B

IMG_20241211_135803_199.jpg

Garabela

Sessiz
Araç Markası
1991 Mazda 323
Araç Renk ve Tip
Kırmızı Hatchback
Öncelikle işiniz hiç kolay olmayacak, aracın yaşı itibariyle sıfır yedek parçalarının bir çoğu artık üretilmiyordur ama Mazda bu konuda şaşırtıcı olabiliyor aradığınız şeyleri liste halinde servise danışmanızda fayda var. Biz zamanında bir çok parçayı aldık servisten.
Diğer konu bir çok parça yurtdışından bulunabilir ama yurtdışı alışveriş kargo dahil 30 euro ile sınırlandığından dolayı çok küçük önemsiz şeyler ancak alınabilir.
Sanırım size en çok yardımcı olacak seçenek çıkmacılar, onlarda tutturabildiğine mantığı ile çalıştığı için (işini dürüstçe yapanları tenzih ederim) işler daha da zorlaşıyor.

Biz daha önce tepeden tırnağa bir tane restore ettik konusunu aşağıya bırakıyorum, bazı konularda size yol gösterebilir.

Elimde 1 adet far kapağını açma kapatma düğmesinin içindeki röleden var, zamanında bozuk olabilir diye yurtdışından almıştım. Lazım olursa bana ulaşabilirsiniz.
Röle üzerinde yazanlar: MATSUSHITA DF2-DC9V AG8027 JAPAN 907 19B

Ekli dosyayı görüntüle 71783
Yorumunuz için teşekkürler. Sizin konunuz gerçekten çok yardımcı oluyor. Ben bu projede daha çok DIY uygulamaları ile insanlara bişeyler göstermek istedim. Zaman ve mekan konusunda sıkıntımın olmayışı işlerimi/işleyişi kolaylaştırıyor. Bu benim3.cü arabam ve acil binmeye çok ihtiyacım yok.

Servise parça hiç sormadım. Açıkçası fiyatları beni korkutuyor o nedenle de yaklaşmadım henüz. Ama çıkmacılardan bulamadığım parça da olmadı şimdilik. Bazı parçaları 3D yazıcıdan bazılarını da çıkmacılardan tedarik etmeye çalışıyorum. Henüz tıkanmadım ama elektrik tesisatı baya vaktimi alacak çünkü bende yeni öğreniyorum araç tesisatını.

Röle teklifi için de ayrıca teşekkürler. Hız göstergesi gerçevesini gögüsü sökerken dışarı aldım ama henüz oraları dağıtmadım. Aracı alırken en stabil çalışan parçası farlarıydı. Farlar açılıyor kapanıyor diye aldım desem yeridir ama röle aklımda :harika:

Garabela

Sessiz
Araç Markası
1991 Mazda 323
Araç Renk ve Tip
Kırmızı Hatchback
Tesisatın diyagramı yok mu?

diagram mevcut ama hem diagram okumayı tam bilmiyorum hem de bu araç için mi tam emin değilim. Youtube kanalını paylaştığım Ale323 isimli youtuber ile instagram üzerinden konuştuğumda(otomatik jiklenin elektrik bağlantısı hakkında) kullandığı workshop manuel bendeki/bizdeki/piyasadaki diğer manuellerden çok farklı ve detaylıydı. Ona da sordum ama bu daha tam değil gibi bişey dedi. ispanyolca-ingilizce çeviri kullandığım için tam çevirememiş de olabilir. Deneme yanılma ile gitmeye çalışıyorum bende. Endonezya'daki diğer youtuber ise hangi hatlarda kontak açınca 12v olmalı o konuda yardımcı olacak inş.

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
diagram mevcut ama hem diagram okumayı tam bilmiyorum hem de bu araç için mi tam emin değilim. Youtube kanalını paylaştığım Ale323 isimli youtuber ile instagram üzerinden konuştuğumda(otomatik jiklenin elektrik bağlantısı hakkında) kullandığı workshop manuel bendeki/bizdeki/piyasadaki diğer manuellerden çok farklı ve detaylıydı. Ona da sordum ama bu daha tam değil gibi bişey dedi. ispanyolca-ingilizce çeviri kullandığım için tam çevirememiş de olabilir. Deneme yanılma ile gitmeye çalışıyorum bende. Endonezya'daki diğer youtuber ise hangi hatlarda kontak açınca 12v olmalı o konuda yardımcı olacak inş.
Uluslararası restorasyon şebekesi. :huhuu:

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Araç karbüratörlü olduğu için diagramına ulaşmak biraz zor olabilir. Dünya genelinde genelinde enjeksiyonlu.

hazır konu devam ederken birisi otomatik jikleden alternatöre giden kırmızı kablonun alternatörün tam olarak neresine bağlandığını fotoğraflayıp atabilir mi?
Bu konuyu @Adem Usta m müsait olduğunda size açıklar. Sanrım alternatörden farklı bir akım gidiyordu otomatik jikle tertibatına.

Bahsettiğiniz kablo bu sanırım

WP_20180103_15_19_20_Pro.jpg

Son düzenleme:

Garabela

Sessiz
Araç Markası
1991 Mazda 323
Araç Renk ve Tip
Kırmızı Hatchback
Uluslararası restorasyon şebekesi. :huhuu:
şebekeyi kurduk üye kaydına başladık :D
Araç karbüratörlü olduğu için diagramına ulaşmak biraz zor olabilir. Dünya genelinde genelinde enjeksiyonlu.

Bu konuyu @Adem Usta m müsait olduğunda size açıklar. Sanrım alternatörden farklı bir akım gidiyordu otomatik jikle tertibatına.

Bahsettiğiniz kablo bu sanırım

Ekli dosyayı görüntüle 71787
Ale323 ile instagram görüşmemde bağlantı noktasını gösterdi. otomatik jikleden çıkan kablo buraya giriyor. ama kontağı açınca artı voltaj değil eksi voltaj görüyorum ki zaten gövdeden de eksi alıyor olması lazım. ona ayrıyetten bakacağım

462568318_2225171234550093_249747245109677020_n.jpg

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Bu arada jikle bir kaç aşamalı çalışıyor, vakum hattı var birde oranın durumu nasıl? Su belirli sıcaklığa gelince vakum hattı devreye girmesi lazım, emme manifoldu altında selenoid var aç kapa yapıyor sıcaklığa göre.

Garabela

Sessiz
Araç Markası
1991 Mazda 323
Araç Renk ve Tip
Kırmızı Hatchback
O parçanın 2 ucu da kırıktı. Bende onardım yerine öyle taktım. Takmadan önce denedim. Sıcak suya girince bi süre sonra vakum hattını açıyor yani çalışıyor malzeme
IMG_0554.jpeg

Erçay

Aktif
Araç Markası
Subaru Forester
Araç Renk ve Tip
Siyah - Sedan
diagram mevcut ama hem diagram okumayı tam bilmiyorum
Takıldığın varsa diagrami koy buraya deki aga bu nedir? Gerisini bana bırak :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

WhatsApp'tan da erişebilirsin daha hızlı yanıt için, burda çok fakir fukara, garip guraba olduğu için fazla yüz göz olmak istemiyorum @Domestos Veli abim bilir. Tek dostum tarlalar malikaneler ormanlar dağlar sahibi @mustafayk'tir. Mesajların efendisi, beyaz kadınlara fısıldayan adam olarak bilinen @incirinaltı ile de sıkı görüşürüz:)

Son düzenleme:

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara

WhatsApp'tan da erişebilirsin daha hızlı yanıt için, burda çok fakir fukara, garip guraba olduğu için fazla yüz göz olmak istemiyorum @Domestos Veli abim bilir. Tek dostum tarlalar malikaneler ormanlar dağlar sahibi @mustafayk'tir. Mesajların efendisi, beyaz kadınlara fısıldayan adam olarak bilinen @incirinaltı ile de sıkı görüşürüz:)
Çok mütevazi gördüm seni, maşallah subhanallah. :koptum:

incirinaltı

Aktif
Araç Markası
2014 Mazda3 Powersense
Araç Renk ve Tip
Kırmızı-Sedan

Goturecem seni merak etme :) :)

Üst Alt