ibrasoft
Aktif
Hocam tebrikler vallahi. Güzel işler başarıyorsunuz. Birazcık araştırdım da, Forscan'ın özelliklerini limitleyen Elm327 imiş. Siz modifiye edilmiş Elm327 ile hangi özellikleri görebiliyorsunuz? Ayrı bir konu açıp paylaşsanız harika olur. Merak etmemin sebebi, EL27 diye bir cihaz daha geniş kapsaması bulunuyormuş. Aradaki farka değer mi acaba onu merak ettim.
Doğru söylüyorsunuz aslında.
Bu işe DPF filtresini temizleme olayıyla başladım, olay başka noktalara geldi. Kablo ile ilgili ayrıca bir konu açıp detaylandırmak gerekiyor sanırım. DPF konusu içerisinde kaldı kablonun neye göre seçileceği ve dikkat edilecek noktalar. Forscanı limitleyen değil de desteklemeyen kablolar çok piyasada. Forscan bir kaç chip dışındaki ELM327 kablolarıyla çalışmıyor. O kablolardan da var elimde bir tane. Torque yazılımıyla arıza ışığı okuma ve söndürme yapıyor sadece. Yani özellik kısıtlama olarak değil Forscandaki ya çalışıyor, ya çalışmıyor.
Forscanın standart lisansında kısıtlama var, o lisansta bu ayarlara geçemiyorsunuz. Arıza okuma, silme, teşhis, servis menüsü (DPF temizleme, enjektör resetleme vs.) erişimi var ancak araç ayarlarında kişiselleştirilebilir menüye erişim yok. Bu ayarlara geçebilmek için lisans almanız gerekiyor.
Dataları toparlayıp, kablo ve program için ayrı temiz bir konu açsam daha iyi olacak.
Not: Orjinal asbuilt kodlarini müdahale etmeden önce yedekleyiniz. Oluşabilecek hasarlardan www.mazdagaraj.com sorumlu tutulamaz.
Moderatörün son düzenlenenleri: