Mazda 6 aracım olmadan önce obd cihazım vardı ama bir türlü kullanamamıştım bu araçta nasip oldu ama üstüne düşememiştim.
Geçen biraz kurcalama amaçlı denemek istedim torque pro programını edindim.
Gayet güzel kullanışlı obd2 bağlantılı araçlarda sahipleri için merak ettikleri konular varsa bakmalarını öneririm helede lpg li kullanım varsa
En çok merak ettiğimde aracımın üzerine karışık düzende bağlanan lpg'nin ayarlarının durumu idi.
başka merak ettiklerim;
-Soğutma suyu sıcaklığı : Termostatım güncel olmayan tip (mazda 6 larda termostat güncelleme görmüş) yaz aylarında hiç sorun yoktu ama şimdi diyelim normal sıcaklığında araba yola çıkınca aşağı iniveriyor yakında değişecek durumu gözlemliyorum şimdilik.80 derecelerde iken hızlanınca 60 lara kadar düşebiliyor.Bunun zararı tabiki enjeksiyonlar daha çok açıldığı için bize fazla yakıt olarak geliyor yakında kurtulacağız umarım.
-LTFT STFT yani yakıt kesme değerleri:Araç lpg de ayarın tam olmayacağını biliyordum zaten o zamanlar böyle arabanın teknolojisini kullanarak ayar yapmakmı vardı
yüzde 20 civarında fakirde geziyormuşum
.bir süre takip ettim forumlarda gezindim doğru mu bakıyorum diye evet evet yüzde 20 civarında hiç şaşırmadım
.Sonra benzine aldım bir süredir benzinde kullanıyorum hem oksijen sensörlerinin sağlığını anlamak amaçlı hemde merak.
Neyseki benzinde LTFT STFT değerleri akıllıca geziyor ama tek bir yer hariç,sonradan farkettim ayağımın ucu ile gaza bastığımda yine yüzde 20 fakire geçiyor.yani hakikaten bozuk lpg ayarı arabanın kendi map ayarınıda bozuyor gözlerimlede görmüş oldum .Akü sök tak yaptım bütün değerler sıfırlandı başladım benzinde dolaşmaya ve olması gerektiği gibi 0 yakın değerlerde
şimdi lpg sistemini değiştirmeyi düşünüyorum sistemde sadece enjektörler hızlı ve son model. Beyin milano, regülatör mimgas enjektörler romano (grand) tankında süresi 2 yıl kalmış ben iyisimi 1-2 ay sonra komple kiti değiştireceğim.obdli en ucuz kit veya fiyatını en iyi hakeden atiker grandı takıp ayarlarını yaptıracağım.Aracımda zaten grand enjektörler var o şekilde fiyattan düşürtebilirmiyim yoksa enjektör kiti bana yedek mi olur bilemedim
Yağ sıcaklınıda görmek istiyordum ama ya araba izin vermiyor yada program
Kullandıkça alışırım belki yeni özellikler keşfederiz tecrübesi olan varsa alabilirim.