Sorun mantıken ısı müşürü, fana röle atılması da mantıklı, bir çok araçta yapılıyor bu.
Röle de o görev i gorecekmis, hızlandıracak yani.Belki faydası olur
Araç Citroën c5 di sanırım emin değilim.
Radyatör fanı devir hız ayarlı buda atıyorum 1000 devir 2000 devir gibi gibi hızları var.
Arabada değişmeyen kalmayıp en son röle yada fanı kontrol eden beyin gibi bişey değişince sorun çözüldü.
Fan dönüyor ama deviri yetmiyor soğutmaya belki işe yarar.
En kolay ve maliyetsiz şekilde çözülür inşallah. Merakla bekliyorum.Ömer Alıncak ustayla görüştüm , ısı müşuru bozulunca fanlar sapıtıyor dedi, büyük bir ihtimalle radyatörden dedin, yedek ısı müşurunu kendine gönderecem kontrolünu yapacak.
Radyatöru dediği şekilde test edecez bakalım nolacak.
Birinden biri çıkacak bakalım.En kolay ve maliyetsiz şekilde çözülür inşallah. Merakla bekliyorum.
Aydın İzmir de geziye dahil olsun mümkünse...Birinden biri çıkacak bakalım.
Kolaydan baslayacaz, eğer bunlardan çıkmazsa Adem ustanın anlattığı daha teferruatlı işlere dalacaz ama burda ugrasmayip iyileşince bı gezi planlamak lazım.
Normal şartlarda; fanın ikinci kademesi devreye girerek ibreyi yerinden oynatmaması gerekmiyor mu hocam??Hararet olayına tekrar kafayı taktım. Usta , elektrikçi , radyatörcu üçgeninden bı sonuç çıkmadı.
Bugünkü gozlemimde fanlar birinci kademeye zamanında giriyor. Sonra durdugumuz yerde arabanın daha çok ısınması için devri yükselttim , bı sure sonra hararet ibresi yükselmeye başladı , ama fanin hızlı kademesi devreye girmedi, beklemeye devam ettikçe ibre yükselmeye devam etti ve serçe parmak kalasiya fanin hızlı kademesi devreye girdi. Ama bu geç devreye giriş ibreyi düşürmeye yetmiyor.
Yarın radyatörü söktürüp şisletecektim, bı tereddutte kaldım.
Problem sadece fanin hızlı kademesinin geç devreye girmesi mı başka birşey mi acaba..
Belki faydası olur
Araç Citroën c5 di sanırım emin değilim.
Radyatör fanı devir hız ayarlı buda atıyorum 1000 devir 2000 devir gibi gibi hızları var.
Arabada değişmeyen kalmayıp en son röle yada fanı kontrol eden beyin gibi bişey değişince sorun çözüldü.
Fan dönüyor ama deviri yetmiyor soğutmaya belki işe yarar.
Aynı şeyi soyluyoruz abi de, fanin devreye geç girmesine sebep olan şey ne ,meselemiz bu. Radyatörü temizletmek mesele değil ,maliyeti 300 -400 lira, hatta her halükarda temizleteyim diyorum. Az önce suyunu bı daha tamamlayayim ,bı kontrol edeyim dedim kum tortusu vardı radyatör hortumu ile motorun birleştiği boğazda.Normal şartlarda; fanın ikinci kademesi devreye girerek ibreyi yerinden oynatmaması gerekmiyor mu hocam??
Aynı şeyi mi söylüyoruz Yoğusam.
Sıkıntı, fanın geç devreye girmesi mi, radyatörün tıkalı olma ihtimali mi?
Roleye baktılar sağlam imiş. Önce arızayı detaylarıyla kendim buluyorum sonra ustayı ikna edebilirsem bakıyorlar.@incirinaltı böyle bişey olabilir mi?
Radyatör yeni değil miydi seninHararet olayına tekrar kafayı taktım. Usta , elektrikçi , radyatörcu üçgeninden bı sonuç çıkmadı.
Bugünkü gozlemimde fanlar birinci kademeye zamanında giriyor. Sonra durdugumuz yerde arabanın daha çok ısınması için devri yükselttim , bı sure sonra hararet ibresi yükselmeye başladı , ama fanin hızlı kademesi devreye girmedi, beklemeye devam ettikçe ibre yükselmeye devam etti ve serçe parmak kalasiya fanin hızlı kademesi devreye girdi. Ama bu geç devreye giriş ibreyi düşürmeye yetmiyor.
Yarın radyatörü söktürüp şisletecektim, bı tereddutte kaldım.
Problem sadece fanin hızlı kademesinin geç devreye girmesi mı başka birşey mi acaba..
Aynı şeyi soyluyoruz abi de, fanin devreye geç girmesine sebep olan şey ne ,meselemiz bu. Radyatörü temizletmek mesele değil ,maliyeti 300 -400 lira, hatta her halükarda temizleteyim diyorum. Az önce suyunu bı daha tamamlayayim ,bı kontrol edeyim dedim kum tortusu vardı radyatör hortumu ile motorun birleştiği boğazda.
Ekli dosyayı görüntüle 59315
Mesaj otomatik birleştirildi:
Roleye baktılar sağlam imiş. Önce arızayı detaylarıyla kendim buluyorum sonra ustayı ikna edebilirsem bakıyorlar.
Yarın ararım.@incirinaltı Adem usta geçen hafta fanlarla alakalı çalışma yaptı, onunla görüş bi ara mevzuyu.
Yok aldigimdan beri üstünde.Radyatör yeni değil miydi senin
Ben ilk günden itibaren radyatördeyim...Biraz iki kademeli fanları araştırdım. Birici kademe 80 derecede çalışıyorken ikinci kademe 100-110 derecede çalışıyormus. Elektrikçi ikinci kademenin çok zor şartlarda devreye gireceğini , durduğu yerde devreye girmesinin sebebinin radyatör olacağını söylemişti. Araştırınca mantıklı geldi, oyumu radyatörden yana kullanıyorum.
Senin stokta radyatör yok muyduBiraz iki kademeli fanları araştırdım. Birici kademe 80 derecede çalışıyorken ikinci kademe 100-110 derecede çalışıyormus. Elektrikçi ikinci kademenin çok zor şartlarda devreye gireceğini , durduğu yerde devreye girmesinin sebebinin radyatör olacağını söylemişti. Araştırınca mantıklı geldi, oyumu radyatörden yana kullanıyorum.
Abi benim araçta da 2 kademeli fan var. fanın üstünde fan rezistansı var bunun bozuk olma ihtimali yüksek senin fanda da olduğunu var sayıyorum. Veya yalancı hararet dediğimiz şase eksikliği de olabilir gerçekten suyun sıcaklığına bakıp suyun derecesi yükseliyor mu bakmanda fayda var.Hurdaya gitti, yanlardan kaçırıyordu. İşime yarayacak parçalar arızalı çıktı, ya da sokerken bozdular.