Yarın yağ değişevem kısmetse, eksiltmeye bakacam makul durumdaysa mobil 5-30 esp,fazlaysa shell ultra 5-40.... Doğru karar mı acaba
Motor katkıları için aşağıdaki konu çok güzel tecrübe ve bilgilere sahip...Arkadaşlar merhaba. Yağ değişimini yaptırali 5000 kusur km oldu ve geçen gün kontrol ettiğimde low seviyesinin biraz üstünde duruyor. Eksiltmesi baya var gözüken. Fakat herhangi bir ufurme veya duman atımı yok. Sizce sadece yağ eklemesi mi yapayım yoksa komple değiştireyim mi? 5w40 mi kullanmam tavsiye edersiniz. Eger öyleyse hangi marka önerirsiniz. Bir de yağ değişimi yaptığımızı varsayarsak kaç litre almamız gerekiyor. Son olarak borpower diye bir eklentiyi de yağ değişiminden sonra ekleyeceğim. Baya öneren var. Herhangi bir deneyimi olan var mı bu ürünle ilgili. Teşekkürler şimdiden cevaplar için.
Öncelikle teşekkürler. 5-30 kullanılmıştı. 5-40i direk olarak eklersem bir sorun olmaz değil mi?Motor katkıları için aşağıdaki konu çok güzel tecrübe ve bilgilere sahip...
https://www.mazdagaraj.com/konular/...eyiciler-hakkinda-gorusleriniz-nelerdir.1231/
Yağ ilavesi yaparak kullanabilirsin ama değişim daha mantıklı ve sağlıklı olur... Şu anki yağ 5-30 ise, 5-40 veya 10-40 yağ kullanabilirsin... Ortalama yağ markalarını tercih edebilirsin bu konuda sıkıntı olmaz... Şahsi tavsiyem ise; Liqui Moly, Shell olur... Yağ değişiminden sonra da gözlemleme yaparsan da tecrübe ve bilgi sahibi olmak adına uygun olur...
5-30 eklemen daha doğru olur... Yerinde olsam, yağ değişimi yaparak; 5-40 veya 10-40'a geçer eksilmenin miktarını test ederim...Öncelikle teşekkürler. 5-30 kullanılmıştı. 5-40i direk olarak eklersem bir sorun olmaz değil mi?
5-40 veya 10-40 ile değişim yaparak gözlemle, bu yağların durumu 5-30'a göre nasıl olacak tespit et bakalım... 8-10 bin km de bir litreye yakın eksiltme bu yaştaki motorlar ve özellikle lpg'li motorlar için normal sınırlar içerisinde kabul görmekte.bana ne önerirsiniz yakında yağ değişimini yaptıracağım,aracın biraz yağ yaktığını biliyorsunuz
şuan kullanılan 5 30
Ben Honda Accord için bir sonraki yağ değişiminde bundan kullanmayı düşünüyorum.bana ne önerirsiniz yakında yağ değişimini yaptıracağım,aracın biraz yağ yaktığını biliyorsunuz
şuan kullanılan 5 30
Ben 10-40 ile 5-30'daki eksiltmenin önüne geçmiştim hocam... Zaten işi bilen servisler de, lpgli motorlara 10-40 yağ koyuyor...Mobil super 3000 5/30 kullanıyordum son iki değişimdir yağ eksiltiyor. Lpg de olduğu için biraz kalınlaştırıyım dedim ama kafam karıştı. Castrol dışında 5/40 yağ öneriniz var mı? Liqui Molly alıyım dedim bayağı çeşit var.
Eksiltme varsa kademe kademe arttırmaları doğrudur, LPG var diye direk 10w/40 koyan bence doğru değildir.Ben 10-40 ile 5-30'daki eksiltmenin önüne geçmiştim hocam... Zaten işi bilen servisler de, lpgli motorlara 10-40 yağ koyuyor...
Denemek isteyen 5-40'ı deneyebilir tabiki de... Ben servis tavsiyesi ile 10-40 kullandım ve olumsuz bir şey yaşamadım.Eksiltme varsa kademe kademe arttırmaları doğrudur, LPG var diye direk 10w/40 koymak bence doğru değildir.
Teşekkür ederim aracınızda lpg var mı? Motul de aklımda.Motul 8100 X-Clean FE 5w-30 denemenizi tavsiye ederim. İstisnasız bugüne kadar en memnun kaldığım motor yağı.
Motul'e geçmeden önce araçta Castrol vardı, yağ değişiminden sonra hem motorun sesi azaldı hem de motorda gözle görülür derecede rahatlama hissettim.
Eksiltme sorunu ile hiç karşılaşmadım, belki de benim aracın km'si düşük olduğundandır bilemiyorum
Lpg'yi 2.000 KM önce taktırdım üstadım, araç şuan 26.000 KM'de. Motul'ü tavsiye ederim, ben gayet memnunumTeşekkür ederim aracınızda lpg var mı? Motul de aklımda.