drakyuz
Katılımcı
arkadaşlar aracım 155 bin km de...yağ filtre değişim vakti..forumca hemfikir olduğunuz bir yağ var mı...ben eneos 5-30 düşünüyorum
arkadaşlar aracım 155 bin km de...yağ filtre değişim vakti..forumca hemfikir olduğunuz bir yağ var mı...ben eneos 5-30 düşünüyorum
evet üretici tavsiyesi 5-30lpg yok...normal tavsiye edilen 5-30 heralde değil mi
evet üretici tavsiyesi 5-30
10-40 ile eksiltme ne kadar kontrol edilmeli hocam, birde 10 bini beklemeden yılda bir değişim iyidir... Yıl dolmadan 10 bin doluyorsa da, 7-8 binde değişim iyidir...araç LPG li 140 bin km de ve 10 bin km de 1,5 lt eksıltme oluyorsa 0-40 numara yağ mı kullanılmalı;yoksa 10-40 numara yağ mı kullanılmalı
araç LPG li 140 bin km de ve 10 bin km de 1,5 lt eksıltme oluyorsa 0-40 numara yağ mı kullanılmalı;yoksa 10-40 numara yağ mı kullanılmalı
10-60 yag la degstırınce arabanın motoru yanmaz mı,yada motor patlamaz mı...ayrıca yag motora zarar verırse...Mobil 1 extended life 10-60 diğerleri fayda etmez geç kalmışın kalınlaştırmakta
Patlamaz tabi ki. @bayraktar Hamdi 10-40'tan 10-60'a geçti. Fikir verebilir belki.10-60 yag la degstırınce arabanın motoru yanmaz mı,yada motor patlamaz mı...ayrıca yag motora zarar verırse...
arabanın gıdısatını etkıler mı...çekısını sesını soluğunu etkıler mı 10-60'a gecmekPatlamaz tabi ki. @bayraktar Hamdi 10-40'tan 10-60'a geçti. Fikir verebilir belki.
araç LPG li 140 bin km de ve 10 bin km de 1,5 lt eksıltme oluyorsa 0-40 numara yağ mı kullanılmalı;yoksa 10-40 numara yağ mı kullanılmalı
Mobil1 10-60 a geçen var forumda. Toyotaclubtr de de sessizleştiğini söyleyenler var. Gidiş çekiş etkilemez yağ yakmasını dua et bitirir inşallah. Yok kalınlaştırmazsan motor rektefiyesi yakındır.
Aradaki farklar öyle ahım şahım değil. Kalınlıkları farklı. Yağlar sıcaklıkla inceliyor. Numara ne kadar düşükse sıcakta o kadar su gibi olur. Yağ eksiltiyorsa da motoru koruyamıyor demektir.
5w50 deneyin önce. Eksiltme devam ediyorsa 10w60
Bu motorlara zaten yetkili servisler 10-40 yağ tavsiye ediyor ve kullanıyor... Şahsen ben 5-30 koydum ve eksiltme oldu, ikinci değişimde yetkili servis tavsiyesi ile 10-40 koydum ve diğerine göre eksiltme daha az oldu... Tam karşılaştırmasını yapamadan da araç satıldı.
10w40 yarı sentetik, eski araçlara bi nebze de yenilere yazık o yağı koymaya. Artık çoğu yetkili servis 5w30 tam sentetik kullanıyor.
5000 binde değişecekse sıkıntı yok. Ben 1 sene veya 10 bin değişim periyodundan bahsetmiştim. Gerçi artık tam sentetik yağların da fiyatları düştü. Total quartz ineo 5w30 4 lt si 60₺Ama eksiltiyor... Takdir tabiki de kişilerin kendisinin, ben tecrübelerimi ve tavsiyeleri yazdım... Neden yazık olsun ki, 5 binde veya 6 ayda bir 100 lira arabaya masraf da yapılsın artık...