Mustafa57266
Sessiz
Merhaba, 2010 model Mazda Cx-9 sahibiyim.Birkaç konu hakkında bilgilerinize ihtiyacım olacak. Arabayı test ettiğimde 4x4 sisteminin devreye girmediğini gözlemledim. Birçok kez arazide çokda dik olmayan yokuşlardan çıkamadım. Önler patinaja düşüyor fakat arkalarda hiçbir hareket yok. Bu esnada 4wd göstergesi yanıp sönüyor ve kayma devam etmezse yani araç kurtulursa geri sönüyor. Ankara herter yetkili servise iki kere gitmeme rağmen sorunu bulamadılar, bilgisayarda arıza kaydı vermiyor araba. İlk götürdüğümde selonoidlerde bir arıza gibi birşey göstermiş uçlarını temizlediler yine düzelmedi. Lifte kaldırdılar, dyno’ya soktuk ancak sadece önler devrede arkalar dönmüyor, yani araç iki çeker şu an. Başka bir Cx-9 geldi servise onu denedik aynı problem onda da var. Kronik bir sıkıntı mı var kablo kopması gibi yoksa bu arabaların 4 çekeri çok mu zayıf anlayamadım. 4wd lambasının yanıp sönmesi devreye girdiğini mi yoksa sistemde bir sorun olup girmediğini mi söylüyor bu konu hakkında bilgisi olan birisi var mı?
Aracım için motor yağı olarak 5w-20 yazıyor kapağında ancak 5w-30 ülkemize göre daha uygun olacağını söylediler hemde lpg mevcut olduğundan. En uygun önereceğiniz yağ marka ve özellik olarak hangisi olur?
Şanzıman yağı içinde değişim düşünüyorum kaç litre ve hangi markayı tercih etmeliyim?
Ve son olarak bakım yaparken V kayışıda değiştirmeli miyim ne kadardır normal ömrü, aracım 190 bin km de şu an.
Biraz uzun oldu ama cevaplarınız için çok memnun olurum
Aracım için motor yağı olarak 5w-20 yazıyor kapağında ancak 5w-30 ülkemize göre daha uygun olacağını söylediler hemde lpg mevcut olduğundan. En uygun önereceğiniz yağ marka ve özellik olarak hangisi olur?
Şanzıman yağı içinde değişim düşünüyorum kaç litre ve hangi markayı tercih etmeliyim?
Ve son olarak bakım yaparken V kayışıda değiştirmeli miyim ne kadardır normal ömrü, aracım 190 bin km de şu an.
Biraz uzun oldu ama cevaplarınız için çok memnun olurum