mazda4ever
Sessiz
Çok teşekkürler yorumlarınız için. Bir sonraki bakımda başka bir servise gidecem. Bakalım onlar ne dicek? İyi günler, iyi forumlar..
Ben yanlış yazmışım Aynaların kapanmasından bahsedecekken far ne alaka!Ayrıca aracınızda far sensörü var ve açık konumdaysa otomatik yanması lazım, yanlış mı anladım söylediğinizi acaba
Mazda Türkiye sonuç olarak ruhsattaki bilgiyi doğruladı. Zamanında bizde de ruhsatında 1.6 yazan 2.0 626 vardı.Ruhsattaki bilgiler çok doğru olmuyor. 2.0 626 ruhsatlarında 1.6 yazanları da gördük.
Yaklaşık dört yıl 2009 model 1.4 tsi 150 hp 4x4 tiguan kullandım. Fabrika verisi 8.4 litredir. 67 bin km ortalamam 8.5 litredir. (pompa ölçümü) Yani kullanımda bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum. Şehirdışı tüketimi kabul edilebilir, cüssesine ve motor hacmine göre. Şehiriçi 8.1 bence fantastik bir rakam. Tiguan fabrika verisi şehiriçi 10.6 idi ve benim kullanımıma göre çok gerçekçiydi.Ruhsata "heçbek" yazabilen bir kurumdan çok fazla doğru bilgi beklememek gerek bence. Yakıt olayı kullanım tarzına göre değişir. Fakat katalog değerine çok yakın rakamları mazda dan başkası zor yakalar.
Onların bu duruma (ruhsata bilgilerin doğru yazılmaması) hakim olduklarını sanmıyorum.Mazda Türkiye sonuç olarak ruhsattaki bilgiyi doğruladı. Zamanında bizde de ruhsatında 1.6 yazan 2.0 626 vardı.
Yanlış hatırlamıyorsam Tiguan ın yakıt verilerinden şikayetçi değil miydiniz, ben mi yanlış hatırladım.Ben yanlış yazmışım Aynaların kapanmasından bahsedecekken far ne alaka!
Mazda Türkiye sonuç olarak ruhsattaki bilgiyi doğruladı. Zamanında bizde de ruhsatında 1.6 yazan 2.0 626 vardı.
Yaklaşık dört yıl 2009 model 1.4 tsi 150 hp 4x4 tiguan kullandım. Fabrika verisi 8.4 litredir. 67 bin km ortalamam 8.5 litredir. (pompa ölçümü) Yani kullanımda bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum. Şehirdışı tüketimi kabul edilebilir, cüssesine ve motor hacmine göre. Şehiriçi 8.1 bence fantastik bir rakam. Tiguan fabrika verisi şehiriçi 10.6 idi ve benim kullanımıma göre çok gerçekçiydi.
Yukarıdaki mesajım bir memnuniyet içermiyor, istatistiksel bir veri olarak yazdım. "Fabrika verisine en yakın değeri Mazda tutturur" efsanesine atıfta bulundum. Yoksa modern bir otomobil bu kadar tüketim yapmamalı. Şikayetim baki.Yanlış hatırlamıyorsam Tiguan ın yakıt verilerinden şikayetçi değil miydiniz, ben mi yanlış hatırladım.
O efsane değil veriler üzerinden konuşuluyor, yalnız düzeltme şu şekilde olmalı "fabrika verilerine en yakın değerleri tutturan markalardan bir tanesi de Mazda'dır" yoksa sadece Mazda dır kimse demez, diyemez. Yakıt verilerini etkileyen bir çok şey var, her marka ister daha düşük yakıt tüketimli araç (motor) üretebilmek ama kullandığı platform, şase, donanım, şanzıman, motor teknolojisine göre değişkenlik gösteriyor, bu boyutlarda 4x4 atmosferik 2.0 benzinli bir motora sahip daha az yakıt tüketimi olan başka bir modelle karşılaştırma yapılıp ona göre tercihler değişebilir tabi.Yukarıdaki mesajım bir memnuniyet içermiyor, istatistiksel bir veri olarak yazdım. "Fabrika verisine en yakın değeri Mazda tutturur" efsanesine atıfta bulundum. Yoksa modern bir otomobil bu kadar tüketim yapmamalı. Şikayetim baki.
Çok teşekkürler yorumlarınız için. Bir sonraki bakımda başka bir servise gidecem. Bakalım onlar ne dicek? İyi günler, iyi forumlar..