refik varol
Katılımcı
2015 cx5 fiyatları açıklandı...% 10 ZAMLI !!!.....137.850 TL...Zam rekoru Mazda da...Bu pek 'skyactiv '' olmadı...
2015 cx5 fiyatları açıklandı...% 10 ZAMLI !!!.....137.850 TL...Zam rekoru Mazdada...Bu pek 'skyactiv '' olmadı...
Mazda3 de zamlandı sanırım .
Ayrıca dün izmir Yeni Otomotiv facebook sayfasında garanti sürecinin bundan böyle tüm modeller için 150000 km / 5 yıl olduğunu paylaşmış.
Mazda3 de zamlandı sanırım .
Ayrıca dün izmir Yeni Otomotiv facebook sayfasında garanti sürecinin bundan böyle tüm modeller için 150000 km / 5 yıl olduğunu paylaşmış.
O zaman ikinci el fiyatlarınada zam gelecek
Mustafa hocam fiatın bu kadar artışına dün bende çok şaşırdım. Dün Forester Turboyu da kullandım çok seri atak ve canlı araba arabaya eyvallah ama dişe dokunur sadece elektrikli bagaj x mode ve istepne CX-5 deki donanımın özellikle yeni 2015 lerin bayi kitapçığında bahsedilen şeylerin hiçbiri yok sadece led veya mercekli xenon olsa idi direkt bu araca yönelebilirdim. Kullandığım forester ın benzin tüketimi 11.6 litrelerdey di ama ondada 2 araç için görüştüğüm halde (hanımda xv yi beğendi ondada citroen c4 otomatik vardı xv yi görünce güzelmiş falan dedi ) Forester ı 132 nin altına düşmediler yeni gelecek olan araçtada artış olabilir dediler (Nisan ayında) Evvelsi gün Şahsuvaroğlunda satışçı arkadaş aradı abi rexton u mutlaka dene dedi gittim onuda kullandım çok sessiz sakin bir araç ve özellik olarak doğru dürüst benzin göstergesi dahası gittiğiniz vitesi bile göremiyorsunuz ve fiat oalarak ondada 140 kusurları teleffuz ediyorlarve şu anda kaporamı verdiğim halde CX-5 beklediğim 130-132 bandının istepne ile beraber 141 i bulması beni düşündürüyor.Japon yeni ve Euro'nun yükselmediği düşünülürse, bu artış sadece makyaj için çok fazla. Genellikle araçlar kasa değiştirirken bir artış görülmesi doğal, siz de bilirsiniz. Çünkü ömrünün son döneminde iyice ucuzlayan kasadan sonra biz yeni kasa fiyatını sıkı bir zam olarak görürüz. Ancak bu kasa değişimi değil, sadece makyaj. Ve bu kasa artık ömrünün son 2 yılına girdi. Yapılan iskontolarla 2.0 awd power 120 civarına veriliyordu. Bora Arpınar arkadaşımızın yazdığına göre şimdi denk gelen versiyon 140. Bu zam oranı % 16-17 civarına gelir.
Bunun 2 sebebi olabilir. Artık SUV pazarında hedef CX-3 olup, CX-5 ile ilgili satış adedi hedefi olmayabilir. Ya da artık önemli olmayabilir. Çünkü Mazda 6 ve CX-5 prestij modelleri ve Mazda 3 ve CX-3 de 1.5 dizel motorları ile adet modelleri olabilir.
Veya, ellerinde halen 2014 makyajsız modeller bulunabilir. (2015 olarak da olabilir) Kimsenin yakın fiyata bunları tüketmeyeceği varsayımı ile, fiyat arası açık tutulmuş olabilir.
Ama daha önce alenen ve defalarca belirttiğim gibi, CX-5 benim için daha kaliteli ve iyi bir otomobil olmasına rağmen, Subaru Forester 2.0 Turbo'dan 10 bin TL'ye yakın fazla vermek artık dengeleri değiştirdi.
Yanlış olmuş.
Mustafa hocam fiatın bu kadar artışına dün bende çok şaşırdım. Dün Forester Turboyu da kullandım çok seri atak ve canlı araba arabaya eyvallah ama dişe dokunur sadece elektrikli bagaj x mode ve istepne CX-5 deki donanımın özellikle yeni 2015 lerin bayi kitapçığında bahsedilen şeylerin hiçbiri yok sadece led veya mercekli xenon olsa idi direkt bu araca yönelebilirdim. Kullandığım forester ın benzin tüketimi 11.6 litrelerdey di ama ondada 2 araç için görüştüğüm halde (hanımda xv yi beğendi ondada citroen c4 otomatik vardı xv yi görünce güzelmiş falan dedi ) Forester ı 132 nin altına düşmediler yeni gelecek olan araçtada artış olabilir dediler (Nisan ayında) Evvelsi gün Şahsuvaroğlunda satışçı arkadaş aradı abi rexton u mutlaka dene dedi gittim onuda kullandım çok sessiz sakin bir araç ve özellik olarak doğru dürüst benzin göstergesi dahası gittiğiniz vitesi bile göremiyorsunuz ve fiat oalarak ondada 140 kusurları teleffuz ediyorlarve şu anda kaporamı verdiğim halde CX-5 beklediğim 130-132 bandının istepne ile beraber 141 i bulması beni düşündürüyor.
Üstada katılıyorum, zam biraz fazla kaçtı. Ben zaten 10 bin TL'yi geçmeseydi keşke dedim. Ama fiyatı değerlendirirken genelde liste fiyatını alırım çünkü indirim her markada oluyor.
Sanırım CX-5'in Dünyada gördüğü ilgi ve çok satış, yapılan çok sayıdaki iyileştirme ve güzelleştirmelerle birlikte, fiyata yansıdı. Bu kadar olmamalıydı. Mazda tabiiki Türkiye piyasasını her zamanki gibi dikkate almadı yada bilerek premium sınıf algısı açısından(Üstadın sık sık dile getirdiği)fiyatı yükseltmek ve CX-3'e yer açmak istedi! Diğer ülkelerde bu kadar zam var mı ona bakmak lazım. Bu arada bu zamdan CX-3 fiyatının da beklediğimizden daha yüksek olacağını tahmin edebiliriz.
Bora beye gelince, bence ilk sıraya girerek zaten pazarlık şansını azalttı. İlk gelen araçlar olduğu için indirime pek yanaşmazlar. Biraz daha bekleyebilse 135'den alabilir bence..stepneye gerek yok. Renk farkı var bir de.
Bence biraz daha bekleyin, acele etmeyin ve pazarlık yapın, 135'e zorlayın. Olmuyorsa Üstadın dediği gibi 2014-2013 model düşünün..
Vergilerden dolayı ham fiyata yapılan %5 zam, CX-5 ve Mazda 6'ya %10 olarak yansımış sanırım. Çok gereksiz bir zam. Tüm pazarlık gücünü kullanarak zammı aşağı çekmeye çalışmalıydı Mazda-Tr. 140,000 liraya o kadar çok alternatif var ki, CX-5 alacak insan artık 140 kere düşünür yani. Bu da ileride makyajlı ikinci ellerini bekleyen insanlar için kötü tabi. Ortalıkta alacak araba olmayacak maalesef.
Nasıl bir kurla geliyo bu araç anlamadım. Yen mi, dolar mı, tl mi?
Bu zam bana CX-3'ün fiyatlaması ile ilgili bir fikir veriyor...
Bugün sahibin.com da gördüğüm 4 tane 2014 az km li cx-5 i aradım en düşen 105.000 e düştü daha altıda yok sevineyimmi üzüleyimmi bilemedim. Tabi bu arada 2014 dede 2 araç varmış biri düz vites çizgili diğeri kavisli bir yol çizen vites eğrisi ikisinin arasında ne fark onuda bilmiyorum.Bencede donanım artısı fiyat farkı ile orantılı olmamış. Sıfır eski kasa cx-5 mantıklı olur. Yada 2014 az km de garantisi devam eden cx-5 ler 95-100 arası fiyata rahat alınır ki bu bana göre çok daha mantıklı olur.tabiki son karar sizin
Bugün sahibin.com da gördüğüm 4 tane 2014 az km li cx-5 i aradım en düşen 105.000 e düştü daha altıda yok sevineyimmi üzüleyimmi bilemedim. Tabi bu arada 2014 dede 2 araç varmış biri düz vites çizgili diğeri kavisli bir yol çizen vites eğrisi ikisinin arasında ne fark onuda bilmiyorum.
Üstada katılıyorum, zam biraz fazla kaçtı. Ben zaten 10 bin TL'yi geçmeseydi keşke dedim. Ama fiyatı değerlendirirken genelde liste fiyatını alırım çünkü indirim her markada oluyor.
Sanırım CX-5'in Dünyada gördüğü ilgi ve çok satış, yapılan çok sayıdaki iyileştirme ve güzelleştirmelerle birlikte, fiyata yansıdı. Bu kadar olmamalıydı. Mazda tabiiki Türkiye piyasasını her zamanki gibi dikkate almadı yada bilerek premium sınıf algısı açısından(Üstadın sık sık dile getirdiği)fiyatı yükseltmek ve CX-3'e yer açmak istedi! Diğer ülkelerde bu kadar zam var mı ona bakmak lazım. Bu arada bu zamdan CX-3 fiyatının da beklediğimizden daha yüksek olacağını tahmin edebiliriz.
Bora beye gelince, bence ilk sıraya girerek zaten pazarlık şansını azalttı. İlk gelen araçlar olduğu için indirime pek yanaşmazlar. Biraz daha bekleyebilse 135'den alabilir bence..stepneye gerek yok. Renk farkı var bir de.
Bence biraz daha bekleyin, acele etmeyin ve pazarlık yapın, 135'e zorlayın. Olmuyorsa Üstadın dediği gibi 2014-2013 model düşünün..