aslında araba bence sportif duruşu, donanımları ve tarzıyla tek kişi yada çocuksuz aileler'e daha fazla hitap etme amaçlı tasarlanmış ki bu açıdan bakıldığında mükemmel bir araba yani Türkiye'de ki alıcı kitlesi düşünülmemiş. Daha çok Amerika (alım gücü ile orantılı) pazarına ve kullanıcılarına hitap ediyor. Bizim kitlemize hitap edecek araç ucuz olsun,büyük olsun,piyasası olsun,azıcıkta façalı düzgün olsun gerisini boşver tarzı markalar daha çok hitap ediyor.
Esasında biz ne istediğimizi tam olarak bilmiyoruz, bize ne veriliyorsa ve bir kaç kişi aldıysa tamamdır... Amcamın kaynında var benim de olsun, bacanağın kuzeninde var benim neyim eksik, üst komşu almış, ben niye alamam gibi klasik Türk tipi ürik asit yarıştırma hevesi bizde olduğu sürece bu pazara ilk kim giriyorsa parsayı da topluyor...
Aynı segmentte olan Nissan Cuk bu tiple ve donanımla ülkemizde satıyorsa ben bu durumu başka türlü açıklayamıyorum... Pazara ilk kim girdi; Nokia... Sildi süpürdü ama şimdi nerede Nokia yok, battı... Gibi...
Biz; kaliteye, donanıma, güvenliğe bakmıyoruz... Var mı var, bende niye yok, ucuz mu ucuz al gitsin...
İşin can alıcı noktalarında birisi de; bu segmentte Mazda çok geç kaldı... Piyasada ilk olabilseydi satış grafikleri daha farklı olurdu... Aradan geçmiş iki üç yıl, Mokka almış başını gitmiş, tipsiz Juke bile cuk oturtmuş, sen bu segment ile kendine piyasa yapmaya çalışıyorsun...
Olmaz !!