Benzer konu açmak yerine buradan paylaşayım dedim.
Bugün
@aurora Can ve sonrasında
@MX9 Ahmet Abimizle yine küçük bakım onarım çalışmalarında bulunduk guzularımıza...
Benim sol ön kapının cam etrafındaki siyah boyalı yeri solmuş ve bazı kısımları atmıştı. Geçen haftalarda deneme amaçlı Plasti Dip uygulamıştım. Her ihtimale karşı ne olur ne olmaz diyerek yaklaşık 3-4 hafta bekledim sıkıntı çıkmamıştı. Bugün de diğer kapıları da eşitlemek için bir uygulama yaptık.
Malzemeler aynı: Plastid dip, maskeleme bandı, bolca gazete kağıdı, falçata.
Yapması kolay bir uygulama fakat Plasti Dip kullanırken bir kaç dikkat edilecek nokta var. O yüzden ben yine de hızlıca anlatayım dedim:
Öncelikle 626'larda var olan kapı kenarlarındaki lastikleri ve ortadaki direğin iç kısımlarını bantlıyoruz.
Sonrasında kapıyı kapatıp geri kalan yerleri gazete ile kaplıyoruz.
Ben garantiye almak için fazlaca genişten aldım.
Maskeleme işleminden sonra Plasti Dipi alıp 3-5 dakika iyice çalkalıyoruz. Bir yandan da boyayacağımız yeri kuru bir bezle silerek temizliyoruz.
Arada sırada arabanızı yıkıyorsanız buna gerek yok tabi...
Burada dikkat edilecek konuları aktarayım hemen:
Öncelikle şişeyi hep dik tutmanız gerek ve her katı hep aynı yönde atmanız lazım. Soldan sağa veya yukarıdan aşağıya gibi...
İkincisi bir yeri boyamaya başlamadan önce birazcık kenarından yani gazete üzerinden başlayın. Çünkü ilk basışta boyayı fazla atabiliyor ve top top kalabiliyor.
Plasti dipi hiç elinizi kaldırmadan bir sıkımlık boyuyorsunuz ve boyayacağınız yer bittiğinde bekliyorsunuz. Geçtiğiniz yerden bir defa daha geçmek için attığınız boyanın kuruması gerek. O yüzden tek katta sadece 4'te 1 oranında bir kapatma söz konusu oluyor.
Attığımız tek kat kurumaya bırakılırken diğer yerleri maskeliyoruz. Bu kat atma işlemini aynı yere belirli aralıklarla en az 5 kere uyguluyoruz.
Fazlasının zararı olmuyor. Hatta kaplama daha kalın olduğundan daha iyi duruyor.
Plasti Dip boya gibi değil aslında bir kaplama plastiği olduğundan bantları çıkarırken boyanan yer ile bant arasındaki bölgeyi falçata yardımıyla çok bastırmadan çizittiriyoruz ki, bantı çekerken boyanan yerdeki kaplama da gelmesin.
Mat siyah boya gibi görünmekle beraber yakından baktığınızda ya da dokunduğunuzda hissettiğiniz hafif pütürleri var. Bunlar kusur değil tabi kaplamanın özelliği.
Diğer bir avantajı da istediğimiz zaman sökerek çıkarılabiliyor olması. Söktüğümüzde de alttaki boyayı aynı şekilde bulabiliyoruz.
Sonuç böyle bir şey: Ellerimize sağlık.