Beğendim, güle güle kullan, Nokian lar da janttan geri kalmaz
Standart mı bunlar acaba, tam uyar mıGüle güle kullanın.. Bu kapaklarla daha güzel olur
4pcs Free shipping 56mm Mazda wheel center hub cap cover emblem for MAZDA 2 3 5 6 CX 5 CX 7 CX 9 RX8 Auto accessories-in Emblems from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group
Sent from my iPhone using Tapatalk
Standart mı bunlar acaba, tam uyar mı
@Eray Şu linkten jantlara bakın, benzer bir jantı alırsınız. Ama alırken sadece çapına değil, diğer ölçüleride dikkate alın.
Litá kola, alu kola Mazda 626 [5/114] typ GE Liftback kola 15 " | Elektrony.cz
Aslında 195/65/15 düşünmüştüm ama bilemedim ? Bazıları 195/60/15 bazısı da 185/65/15 diye yazmış.Aracım için performans,konfor ve yakıt konusunda en pozitif olanı hangisiyse onu almak istiyorum.Verdiğiniz linki daha evvel zaten favorilere kaydetmiştim.
Aslında lastik ölçüsünden önce jantın et değerine dikkat etmelisiniz. Bilen birisi size orijinal jant bilgileri verirse o değerlere göre jant bakarsınız.
Mesela bu fotoğrafta ki jantların hepsi 17'' ama bakın değerleri farklı...
Ekli dosyayı görüntüle 8999
@Eray
1-2 sayfa geride benim de jant maceram oldu,
Bizim orijinal ölçüler şöyle
5*114,3
göbek çapı:67,1
et:45
5,5j
Burada en önemli olan et değeri, maalesef bizim ölçülerde çok seçenek yok
Benim aldığım jantın et si 35 idi galiba, senin bakacağın ölçü de 35-45 aralığında olmalı, hatta 37 ve üzeri olursa daha iyi olur,
Bijon zaten belirtilen ölçü dışında olmaz, göbek çapı da 67,1 bulmak çok zor, benim aldığım şansa tam ölçüldü, bu sıkıntıyı da bilezik kullanarak hallediyorlar
Sahibindene bakın, biraz jantçıları dolaşın güzel bir şey bulunur,
Lastik ölçüsünde de 16 tavsiye edilmiyor, guzuların yapısı sert zaten, en fazla 15 yapın, 195 60 15 de en ideal ölçü, ben de aynı ölçüyü kullanıyorum,
Lastik olarak nokian aldım, memnunum, bunun dışında daha sessiz lassa impetus revo 2 Plus a bakabilirsininiz, daha uygun ve yumuşak olarak nexen HD Plus var
5*114,3 beş bijonlu olduğunu ifade ediyor, 114,3 tam olarak bilmiyorum, ama siz jant ararken söyleyeceğiniz ölçü bu, 67,1 ise jantın poryaya oturduğu göbek çapı, genelde jantlar daha büyük olur araya bilezik koyarlar tam oturması için, 5,5 J ölçüsü önemli değil,Bu rakamları anlayamadım ? Ne olduklarını zahmet olmazsa yazabilirmisiniz lütfen ?
5*114,3 -------------- ???
göbek çapı:67,1 ---- Bujilerin oradaki göbek çapı sanırım ?
et:45 ---------------- Et kalınlığı
5,5j ------------------- ???
5*114,3 beş bijonlu olduğunu ifade ediyor, 114,3 tam olarak bilmiyorum, ama siz jant ararken söyleyeceğiniz ölçü bu, 67,1 ise jantın poryaya oturduğu göbek çapı, genelde jantlar daha büyük olur araya bilezik koyarlar tam oturması için, 5,5 J ölçüsü önemli değil,
siz araştırırken 5 Bijon 114,3 diye Bakacaksınız sonra da et değerine bakacaksınız, et değeri offset değeri oluyor, offsetli jant çamurluktan dışarı taşan jant demek oluyor mesela
Ofset değeri biraz karışık fren sistemi ile de ilgili, siz kafanızı karıştırmayın, sahibindene bakın 5*114,3 ölçüsüne,sonra et değerine bakın, 35 - 45 aralığı bize uygunYani bu durumda satıcıya "5 bijon 114,3 jant bakıyorum" diyeceğim ? et değeri 45 denmiş.O zaman bu offset değeri dediğimiz lastigin yere değen en kısmı oluyor,yani bir nevi genişlik ? Mesela alttaki iki resimde ince olan offset değeri düşük ve kalın olanı da offset değeri daha büyük oluyor doğru anladıysam ?
Offset değeri yüksek olan ?
Ekli dosyayı görüntüle 9003
Offset değeri daha düşük olan ?
Ekli dosyayı görüntüle 9004