1998model 626
Katılımcı
Ben dizel araba aldım hem benzin hem LPG bedava oldu nasıl bir şans var bende
O yüzden litre olarak yakıt değerlerini paylaşmak daha sağlıklı oluyor. O da ortalama 7-8 litre yapar. Güzel değer.Benzin 5.30 tl civarlarında iken İstanbul da bazen de klima açık 30- 35 krş arası yakıyordu şimdiler de ise (benzin fiyatları artınca) 40-45 krş arası yakıyor
İstanbul'da trafiksiz yollarda mı kullanıyorsunuz aracınızı..?evet 7-8 lt ye tekabül ediyor.
Merhabalar; benim araç 1998 mazda 626 2.0, aracı bir ay önce aldım. Aldığım kişi bana rolanti motoru arızalı ben parçayı sipariş ettim gelince yaparsın dedi. Onu fiyattan da düşerek aldık. Parça geldi bir hafta önce ben de bu gün gittim taktırdım, ama benim araba da çiğ tüp kokusu geliyordu ve yakıt baya baya yüksekti hep ben motorun yeni yapıldıktan sonra gaz ayarına gitmediğinden kaynaklanıyor sanıyordum. Bu gün rolanti motorunu taktıktan sonra gaz ayarına gittim adam dedi kardeşim senin değerler çok yüksek 3-4 kat var sensörlerden birinde arıza var akışmetre, oksijen sensörü veya lambda sensörü olabilir bi beyinciye baktır hallet gel yapalım dedi. Bende bir tane bizim burda japan arabalardan anlıyan usta var ona gittim kardeşim dedi ben bu arabayı tanıyorum rolanti motoru ile hava akışmetre arızalı idi dedi sen değiştin mi. Bende dedim akışmetre değişilmedi. O da dedi git orijinal parça al gel takalım hallolur dedi. Ne yapmam gerekiyor, teşekkürler.
Oksijen sensörü arızalı ise yakıta etki eder ama bu oranda değil, ustanın dediği gibi biraz benzin ile kullan bakalım.Hava akışmetre orijinali ile değiştim araçta tekleme vardı ayağımı gazdan çekince ve de devir düşünce. Şuan çalışmasında olsun gidişi güzel bir sıkıntı yok ama yakıt hala çok yakıyor yani şöyle km'ye 1 tl falan yakıyo resmen oksijen sensörü diye düşünüyorum ustaya da dedim o da dedi bi 100 km benzinde sür akışmetre yi değiştikten sonra bidaha gel bakalım dedi. Bi bilgisi olan var mı neden bu kadar fazla yakar araç. Çiğ atıyo resmen. Ayrıca araba egzosu patırtılı çalışıyo gibi bu da oksijen sensöründen kaynaklanır mı
Araç dolu ve bahsedilen hızlarda çok çok iyi tüketim değerleri. Hayırlı olsun Allah kaza bela nazar vermesin inşallah.Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık iki hafta evvel 1998 model GF kasa sedan 626 alarak aranıza katıldım. Arabayı Ankara'dan aldım ve aynı gün Erzincan'a geldim. Araba doluydu, ağırlıktan arka çamurluk lastiğe yaklaşmıştı. Sivas'ta şehir trafiği ve aralarda yakıt alımı ve molalar ile, kimi zaman 140-150 km/h, kimi zaman da 60-70 km/h hızla 10 saatte Erzincan'a geldim.
Aracım LPG ile 100 km'de 8,3 lt yakıt tüketti.
Âmîn. Allah razı olsun.Araç dolu ve bahsedilen hızlarda çok çok iyi tüketim değerleri. Hayırlı olsun Allah kaza bela nazar vermesin inşallah.
Aracın dolu olması hızını o rakamlar kadar etkilemez, sadece ivmelenmeyi etkiler.Âmîn. Allah razı olsun.
Yalnız araba dolu olduğu için mi bilmiyorum, düz yolda 130 km/h zor geçiyordu. Araç boşken deneme imkânım olmadı fakat 2 litre DOHC motor yükte de güç kaybı yaşatmaz diye düşünüyorum. Bugüne kadar 2-2,5 litre dizel motorlu araçlar kullanıyordum. Turbo dizel performansı beklemiyorum fakat biraz güç kaybı olabilir diye düşünüyorum. Motor sıcakken benzin ve LPG'de rölantide 500-1000 devir arası küçük dalgalanma da oluyor.
Erzincan'da Mazda çok var, birini ikisini durdur sor, yardımcı olurlar.Olası arızaları biraz araştırdım. Aracın kalkışı iyi, yakıtı da iyi. Boğaz kelebeğindeki birkaç sensör ve ayar ile vuruntu sensöründen şüpheleniyorum. Aracı uzun yolda ve farklı şartlarda kullanarak birkaç ön teşhis ile ustaya gideceğim. Erzincan'da Mazda'dan anlayan usta var mı, bilmiyorum.
Maşallah güzel tüketim. Ben de az önce İstanbul’dan geldim, araçta iğne alacak kadar boş yer yok 4 kişi klima full 100-110 civarı 8.2 lt ölçtüm son tüketimde.Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık iki hafta evvel 1998 model GF kasa sedan 626 alarak aranıza katıldım. Arabayı Ankara'dan aldım ve aynı gün Erzincan'a geldim. Araba doluydu, ağırlıktan arka çamurluk lastiğe yaklaşmıştı. Sivas'ta şehir trafiği ve aralarda yakıt alımı ve molalar ile, kimi zaman 140-150 km/h, kimi zaman da 60-70 km/h hızla 10 saatte Erzincan'a geldim.
Aracım LPG ile 100 km'de 8,3 lt yakıt tüketti.
Sedat yıldız var Sivas’ta. Yıldız Mazda servisi herhalde. Uzun yıllardır Mazdacılar, ziyaret etmeye değer bence.Olası arızaları biraz araştırdım. Aracın kalkışı iyi, yakıtı da iyi. Boğaz kelebeğindeki birkaç sensör ve ayar ile vuruntu sensöründen şüpheleniyorum. Aracı uzun yolda ve farklı şartlarda kullanarak birkaç ön teşhis ile ustaya gideceğim. Erzincan'da Mazda'dan anlayan usta var mı, bilmiyorum.