DarK PaSSenGeR
Aktif
bugün aracı kullanırken 2-3 defa akü ışığı yanıp söndü
sebebi hikmeti ne olaki?
sebebi hikmeti ne olaki?
bugün aracı kullanırken 2-3 defa akü ışığı yanıp söndü
sebebi hikmeti ne olaki?
sanmam abi, ustayı biri tavsiye etmese tanımam zaten, çok samimi arkadaşım tavsiye etti, eğer ankarada bir de şu ustayı ziyaret et derseniz gideyim bir de o baksın, özellikle mazdadan anlayanSen bu arabayı nasıl kontrol ettirdin, iki uyanığın kumpasına gelmiş olmayasın ??
Akü ışığının yanması demek, aracın şarj etmiyor demektir... Şarj dinamosunun kömürleri işlevini yitirmiş olabilir, şarj dinamosuna bağlı kayışlar gevşek olabilir...
sanmam abi, ustayı biri tavsiye etmese tanımam zaten, çok samimi arkadaşım tavsiye etti, eğer ankarada bir de şu ustayı ziyaret et derseniz gideyim bir de o baksın, özellikle mazdadan anlayan
ilk defa bugün oldu, daha önce olduysa da ben dikkat etmemiş olabilirim,
büyük bir sorun olmasa gerek
arkadaşlar abartmayın şarj dinamosunun kömürleri bitmiş olabilir 120 liralık iş. veya daha basitinden akünün kutup başları gevşek olabilir hemen arabayı yerden yere vurmayalim arkadaşın moralini bozmayalim. şarj dinamosunun ömrünü tamamladığını akü ışığı yanmadan kimse bilemez
Müsait bir zaman hem gezmek hem iş icabı git İstanbul a, aracı teslim et Adem Usta ya, gereken yapılsın kafan da rahat etsin
Abartma konusuna katılmıyorum Hüseyin... Bu araç yeni alındı ve kontrol edilerek alındı ama Bin lira masraf yapıldı ve hala sağdan soldan ışıklar yanıyor...
Düzgün şekilde baktırılan bir araçta bu masraflar görülür ve ona göre hareket edilirdi.
Şarj dinamosunda sorun olduğunu iyi bir elektrikçi rahatlıkla ölçümle anlayabilir...
edirnedeki arkadaşla yüzyüze görüşmüşlüğüm yoktur, donanımhaberdeki punto sayfasında tanıştığımız bir arkadaş,İnsanlara güven olmuyor bu devirde... Edirne'deki guzuya bakmadan sallayan da arkadaşındı unutmayasın...
Büyük bir sorun değil ama neticede sorun ve para/zaman ister.
araca ufak akü takmışlar , 45 lik, ondan kaynaklı bir sıkıntı değildir galiba sizlerin de saydıklarına göre
normali kaç amperlik olmalı akümüzün
45lik mi bence aküyu bir ölçtür eğer iyi durumda değilse en az 60lik. İdeali ise 72lik akü benim araçta da 60lik var iç ışığını açık kalması hariç bir sıkıntı yaşamadım ama değiştirirsem 72lik takarimaraca ufak akü takmışlar , 45 lik, ondan kaynaklı bir sıkıntı değildir galiba sizlerin de saydıklarına göre
normali kaç amperlik olmalı akümüzün
Adem ustaya gitme işine gelirsek ben karabükten ankaraya sırf gaz ayarı için gittim 250git 250gel buralarda yapıyoruz diye daha da bozdular çünkü, daha sonra burdan arabayı yaptırmak için ıstanbula adem ustama gittim 450git 450gel gerekirse yine giderim en azından kafam rahat olur şuan ki arabam da da yapılacak işler var buralarda kurcalatmiyorum çünkü yapıyoruz diye başka yerleri bozacaklar ama ankara gibi büyük bir yerde usta bulunur diye düşünüyorumabi bu ışık daha bugün yandı, belki çok basit nedenden dolayı yanmıştır, ama bakımdayken elektrikçi elden geçirmiş, belki de ayrıntılı bakmamıştır, yarın ustamı arayıp söyleyecem , sonuçta elektrikçinin hesaba 100 tl yazıldı, ampül değişimi, silecek ve bagaj motor kilidi için,
aracı alırken zaten inciğine cinciğine a dan z ye baktırma şansı olmaz,
motor , kaporta yürüyen tamamsa tamamdır, burada da araç alacak arkadaşlara o şekilde yönlendirme yapılıyor
kaç tane araç götürdüm hepsinin motoru tırttı, temiz 626 bulmak çok zor, bu aldığım da mükemmel değildir, olması da beklenemez
ankaradaki adamın kalkıp adem ustaya araba götürmesi kolay bir hadise değil, ankarada usta soruyorum kimse şu usta mazdadan iyi anlar , dürüsttür ve işini iyi yapar demedi bu zamana kadar
arabanın motor kapağı açılır işlem gerekir o zaman [member=66]Adem Usta[/member] ya götürülebilir
bunlar aşılabilir şeyler diye düşünüyorum, ben aracıma önem vermeye çalışıyorum, maddi olarak zorlanmama rağmen masrafından kaçınmıyorum, yaptırmaya çalışıyorum
ortalıkta dürüst insan bulmak zor gerçekten
Müslüman aldansa da aldatmaz düsturuyla hareket etmeye çalışıyorum
hüsnü zan ademi itimatı da elden bırakmadan
ben de gitmem demiyorum; ama şu an gidecek zaman ve durum yokAdem ustaya gitme işine gelirsek ben karabükten ankaraya sırf gaz ayarı için gittim 250git 250gel buralarda yapıyoruz diye daha da bozdular çünkü, daha sonra burdan arabayı yaptırmak için ıstanbula adem ustama gittim 450git 450gel gerekirse yine giderim en azından kafam rahat olur şuan ki arabam da da yapılacak işler var buralarda kurcalatmiyorum çünkü yapıyoruz diye başka yerleri bozacaklar ama ankara gibi büyük bir yerde usta bulunur diye düşünüyorum