Arkadaşlar merhaba 96 model 626 ımda sente sorunu vardı çözdüm ama yakıt problemi konusunda sıkıntı var motor da sarsıntı aşırı derecede fazla içeriden direksiyondan hissediliyor 90 km yolda 20 lt benzin tüketti ve LPG yide somuruyor aracı Mazda ustası olmayan bir ustada sübap ları lastikleri değiştirdim şimdi Mazda ustasına sıkıntılarımı anlattım getir bakayım dedi Nasıl bir yol izleyeyim ?
benzin basınç regülatörünün arızalı olması durumunda yakıtta artma olurmu? veya başka problemleri doğururmu?
626 varken arıza yapmıştı. Çok benzin kokusu yapıyordu. Ama performans tavan Tabi. Benzini de içiyordu.
Ben benzinlide bile tat alamadımKüçük harfle yazarsak uygun olur. Geçmiş olsun keyifle kazasız belasız günlerde kullanmak nasip olsun.
LPG li araçlarda iridyum bujiler tat vermiyor ve tavsiye edilmiyor.
Hocam güle güle keyifli günler de kullanın.sente ayarı yapılınca gidişin de arabanın değişiklik oldu mu?Sevgili mazda severler bugün itibarıyla aracımın tüm bakımlarını yaptırdım akla gelebilecek tüm sorunları yaptırdım ( sente ayarı, orjinal iridyum buji takımı, avans ayarı, su kaçağı çözümü) ve en sonunda lpg ayarını sil baştan yaptırdım. aracın lpg sini doldurdum 118 km yol yaptım ve geri dönüşte aynı petrolden lgyi tamamlattım 29 tl ye doldu. (0.245 krş) 2 aydır işi bilmeyen ustaların sayesinde arabamdan soğudum inanın ama mutlu sona kavuştuk çok şükür.
Şu an da rampalar da Nasıl hocam?aracın triger setini değiştirdikten sonra bir türlü sente tutmadı ve kime gittiysem yapamadı bir depo lpg ile (simit tüp) 130 km yol yapıyor 94 km yolda 20 lt benzin yakıyordu ve rampalarda inip arkadan ben itecek gibiydim. sentenin bukadar önemli olduğunu anlamış bulundum ve tüm mazdacıların dikkat etmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum
Ankara şehir içi
13 km git 13 km gel şeklinde işe gidip geliyorum fazla ışık Yok
Havalar soğuk sabahları -2 yada -4 oluyor
Toplamda 107 lira ile depo fulledim ve 340 km yol yaptı
Ve 0.31 krş yaktı