aliparlar1983
Aktif
2014 Mayıs ayında aldığım aracı İstanbul'dan Afyon'a getirirken kontrol amaçlı yağı ve suyuna bakıyordum ama malesef radyatörün kapağını açık bıraktım ve sorunlarıa davet çıkardım.. Mevcut var olan olan sorunlarımıza merhaba dedik.....
Neyse durumu fark edip su eksiğini kapatıp kapağı kapattım bir sorun görünmüyordu ve Afyon'a geldim 10-15 gün fazla binmedim adaca ama bir pötürdeme mevcuttu...
Bir gün artık gaz yememe sorunu başladı ve bloğun çatlaklığını fark ettik..
1. Motor açtırma olayımızda:
Üst kapak taşlanmadı çünki çatlak tam sibop yerindendi, neysa çıkma kapak aldım siboplarla beraber taşlattım, 200 TL ödedim bu işlem için kapakçıya lifterleride takırtı durumundan değiştirdim 200TL ödedim, bujim vardı evvelden yanına Seiwa buji kablosu aldım 80TL Conta takımı 180 yan sanayi ve Yetkili Servisten Orj Kapak Conta 90 TL.. 250 TL de ustalık ödedim... Kapak 800 TLye alındı toplamda 1800TL civarı harcadım...
Araç bu seferde rölantide sıkıntı yarattı klimanın stop etmesi vs başladı ve iyice gerdi beni...
İlk yaparken salak usta silindir piston iyi demişti.. ammada iyiymiş... Kompi teste katınca o çatlak olan silindirin basıncının 12-9-12-12 durumunu gördük yani diğerlerine göre çok kötü ve aracı tekletiyor...
Neyse şimdi yine aracı Servisten ayrılma Almanya'dan bir ustaya verdim tanıdığm aracılığıyla....
Silindir ve Krank çizik malesef ve çok berbat bir durumdaydı... Malzeme tedarik ettik neler aldım nelir....
Piston Taiwan
Segman Japon
Krank Gezi ayı
Kol Yatak Japon
Ana Yatak Japon
Aks Keçeleri
Tirbün Keçe
Eksantrik Keçe
ve kırılan km dişlisi Japon ve Çıkma
Triger Japon Koyo/Nsk Kayış Gates
Filtreler Yağ
Honlama ve Krank taşlama 300TL
Ustalık 300-500 arası tutanacak
Hararet -Fan-Isı müşürleri ve Termostat tamamı Japon malı Tama marka
1500 Tl de bunlar tuttu bakalım daha çıkar belki beklemedeyiz artık.....
Sıcak su müşürünü sökünce araç rölanti düzeltiyor bu konuyu daha detaylı açacağım.....
Neyse durumu fark edip su eksiğini kapatıp kapağı kapattım bir sorun görünmüyordu ve Afyon'a geldim 10-15 gün fazla binmedim adaca ama bir pötürdeme mevcuttu...
Bir gün artık gaz yememe sorunu başladı ve bloğun çatlaklığını fark ettik..
1. Motor açtırma olayımızda:
Üst kapak taşlanmadı çünki çatlak tam sibop yerindendi, neysa çıkma kapak aldım siboplarla beraber taşlattım, 200 TL ödedim bu işlem için kapakçıya lifterleride takırtı durumundan değiştirdim 200TL ödedim, bujim vardı evvelden yanına Seiwa buji kablosu aldım 80TL Conta takımı 180 yan sanayi ve Yetkili Servisten Orj Kapak Conta 90 TL.. 250 TL de ustalık ödedim... Kapak 800 TLye alındı toplamda 1800TL civarı harcadım...
Araç bu seferde rölantide sıkıntı yarattı klimanın stop etmesi vs başladı ve iyice gerdi beni...
İlk yaparken salak usta silindir piston iyi demişti.. ammada iyiymiş... Kompi teste katınca o çatlak olan silindirin basıncının 12-9-12-12 durumunu gördük yani diğerlerine göre çok kötü ve aracı tekletiyor...
Neyse şimdi yine aracı Servisten ayrılma Almanya'dan bir ustaya verdim tanıdığm aracılığıyla....
Silindir ve Krank çizik malesef ve çok berbat bir durumdaydı... Malzeme tedarik ettik neler aldım nelir....
Piston Taiwan
Segman Japon
Krank Gezi ayı
Kol Yatak Japon
Ana Yatak Japon
Aks Keçeleri
Tirbün Keçe
Eksantrik Keçe
ve kırılan km dişlisi Japon ve Çıkma
Triger Japon Koyo/Nsk Kayış Gates
Filtreler Yağ
Honlama ve Krank taşlama 300TL
Ustalık 300-500 arası tutanacak
Hararet -Fan-Isı müşürleri ve Termostat tamamı Japon malı Tama marka
1500 Tl de bunlar tuttu bakalım daha çıkar belki beklemedeyiz artık.....
Sıcak su müşürünü sökünce araç rölanti düzeltiyor bu konuyu daha detaylı açacağım.....