hagakure
Aktif
Hadi geçmiş olsun Hakan
Çıkan körüklere dikkatli bakmadım orjinalde olsa 23-24 senelik körükGeçen sene yaşadığım problemin aynısı. Yan sanayinin körüklerini değilde orijinalinin körüklerini taktırsaydın keşke. Nedenini 1 sene sonra anlarsın Orijinal körüğün sağlamlığı anlatmayla anlaşılacak gibi değil yaşaman lazım
http://www.mazdagaraj.com/konular/34-mazda-323-bj-titreme-ve-ic-aks-kafasi-sorunu.html
2 senelik emeğin üzerine 1 yıl daha eklersek, zor be Veli abiHakan seneye kadar satar zaten guzuyu...
Titreme THE END
Çıkan iç aks kafalarının durumu. Aşınmalar belli oluyor
Usta bunlar orjinal dedi. Urfada çok araştırmadım ama tamir eden bulamazsın dedi arap amcalar. Evde dursun bakalım tamir eden bi yer buluruz elbet
Teşekkürler @jakopar
Emin değilim ama yuvarlak değildi abi, çıkan yeşillere benziyordu ama tam olarak hatırlamıyorumBu yeni aldığın iç aksların da dış kısmı (resimde görünen eskilerin yeşil renkli yerleri gibi) üçgen şeklinde kıvrımlı mıydı? @hakan_emre
Ozan Usta kıvrımlı olanların otomatik viteslilerde, yuvarlak olanların düz viteslilerde kullanıldığını söylemişti. Ben de alt takım bakımı yaptırdığımda guzudan çıkan iç aksın yeşil kısmı yuvarlaktı.
Tek fotoğraf bunu bulabildim (sarı yuvarlakla işaretli yer):
Ekli dosyayı görüntüle 18216
Bu da temsili fotoğrafı:
Ekli dosyayı görüntüle 18217
Emin değilim ama yuvarlak değildi abi, çıkan yeşillere benziyordu ama tam olarak hatırlamıyorum
Buarada benim eski guzu otomatikten dönmeydi
Ben aksları komple değiştirmişlerdir diye düşünüyorum. Otomatik aksları manuele göre ayarlanabilirmi hiç araştırmadım. Otomatik aracın radyotörünü maunele uyarlıyorlar ama onu biliyorumYakaladım o zaman. Tam döndürememişler demek ki.
Kafamızı hiç karıştırmayalım, demek ki otomatik olanların iç aks kafaları üçgen şeklinde kavisli, düz viteslilerin yuvarlak diyebiliriz.
Sanırım (yanılıyor da olabilirim) aks mesafesinde (uzunluğunda) değişiklik oluyor sadece.Ben aksları komple değiştirmişlerdir diye düşünüyorum. Otomatik aksları manuele göre ayarlanabilirmi hiç araştırmadım. Otomatik aracın radyotörünü maunele uyarlıyorlar ama onu biliyorum
Değişen iç aks kafaları mı? Dış aks kafaları mı?Arkadaşlar 2000 model 626 da direksiyon ve pedaldeki titremeyi gideremedım, jant akis kafaları on düzen elden gecti. Sıfır CMS jant taktıırdım hatta. Balans kac kere yaptırdım, 110-120 den sonra yuksek hızlarda titreme var, aks mili duzelttırmeyı dusunuyorum, ıkı mil var heralde, ne olabılır baska
Fren disklerine bakıldı mı?Arkadaşlar 2000 model 626 da direksiyon ve pedaldeki titremeyi gideremedım, jant akis kafaları on düzen elden gecti. Sıfır CMS jant taktıırdım hatta. Balans kac kere yaptırdım, 110-120 den sonra yuksek hızlarda titreme var, aks mili duzelttırmeyı dusunuyorum, ıkı mil var heralde, ne olabılır baska
3 nolu Motor kulağı veya şanzıman kulağı da işlevini yitirmiş olabilir. Kulak bozulduysa da aynı etkiyi yaratıyor.Arkadaşlar 2000 model 626 da direksiyon ve pedaldeki titremeyi gideremedım, jant akis kafaları on düzen elden gecti. Sıfır CMS jant taktıırdım hatta. Balans kac kere yaptırdım, 110-120 den sonra yuksek hızlarda titreme var, aks mili duzelttırmeyı dusunuyorum, ıkı mil var heralde, ne olabılır baska
Çok fazla 0-100 denediysen iç aks kafasını yemişsindir.Aynı dert benim faşoda da başladı...
Mesaj otomatik birleştirildi:
Titreme değil deSanki tırtıklı yolda gidiyorsun gibi..
4-5 kez.Çok fazla 0-100 denediysen iç aks kafasını yemişsindir.