Arkadaşlar sürekli böyle yeni konu açıyorum,kafama takılanları tartışmak,sizlere danışmak istiyorum ama doğru yöntemle mi yapıyorum bilmiyorum...
Kafama şu navigasyonlu dokunmatik ekranlar takıldı.Aracımdaki teyp,BOSE hoparlörlerin gücünü kaldıracak özel bi teyp midir?Yaklaşık 1000 tl ye satılan bu ekranlardan alsak,müzik kalitesinde düşüş yaşar mıyım?
Ses kalitesinde düşüşü neye göre kıyasladığınıza bağlı. Aracın üzerindeki fabrika çıkışı teyp ile kıyaslıyorsanız çok çok fark olmaz fakat kaliteli bir teyp ile karşılaştırırsanız bu navigasyonlu şeylerden uzak durmanızı öneririm.
@ezmocesteri 'nin de dediği gibi Türkiye'deki navigasyonlu teyplerin %95'i aynı mal aslında, sadece markaları değişik. Zaten kalite dediğimiz markaların navigasyonlu teypleri de o paralara yok.
Önceliğiniz ses kalitesi ise o paralara navigasyonu olmayan fakat double din teypler mevcut. Ama görüntüsü de göz doldursun derseniz yapacağınız şey navigasyonlu almaktır. Navigasyon çok büyük ihtiyaç ama bu konuda akıllı telefonlar (özellikle YandexNavi) fazlasıyla iş görmekte. Ben olsam efsaneleşmiş serilerden normal bir CD-MP3 çalan teyp alırdım.
Belki çok eskiye gideceğim, çok uç bir örnek olacak ama Pioneer'ın efsane serilerinden 9700'ler, 8600'ler hala 500-600 liraya satılıyorsa bunun tek nedeni onlardaki ses kalitesinin şu anki hiçbir USB'li, hiçbir navigasyonlu teyplerde olmamasıdır.