huseyin akg
Katılımcı
- Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
Lpg ustamıza gittik yeni program yeni ayar hayırlı olsun benzin ve gaz ayarları şimdi birbirini tutuyor dediler.Gaza ani yüklenmede refleksi daha da iyi oldu .Rampada test edip görmem gerek.''Lpg'de Subap Erimesi Ve Karışım Bozukluğuna Kesin Çözüm - Wideband Afr '' başlıklı fordclub.tr de bir konu gördüm.Okumaya değer.
Lpg ustamıza gittik yeni program yeni ayar hayırlı olsun benzin ve gaz ayarları şimdi birbirini tutuyor dediler.Gaza ani yüklenmede refleksi daha da iyi oldu .Rampada test edip görmem gerek.''Lpg'de Subap Erimesi Ve Karışım Bozukluğuna Kesin Çözüm - Wideband Afr '' başlıklı fordclub.tr de bir konu gördüm.Okumaya değer.
Lpg'de Subap Erimesi Ve Karışım Bozukluğuna Kesin Çözüm - Wideband Afr - LPG Uygulamaları Ford forumda paylaşılmış bir çalışma soruna çok farklı yaklaşım olmuş.Link alabilir miyiz? Mobilden bulamadım.
''30 saniye nefessiz ölü takliti yaparlar'' sesli güldüm ... Hala kafa kurcalayan bişeyler var mı ? -v a r . Karışım fakir de zenginmiş misali sübap yakıyor .Az yakıt az enerji az ısı neticede az performans sübap yakma olmaması gerek. Benzinde kurum yada film tabakası yanmayı önler teması akla yatkın değil. Olsaydı karbon kaplı sübaplar olurdu ama yok.Hocam ufkum açıldı resmen Paylaşım için çok teşekkürler. Eminim ki piyasadaki çoğu USTA(!)'ya bunları anlatsak, 30 saniye nefessiz ölü takliti yaparlar ve konuyu başka yere taşırlar. Ama o konuda bir mesajda belirtildiği gibi, benzinin oluşturduğu kurum LPG'de olmadığı için aşınma kaçınılmaz ibaresi, bundan daha önce de bir yerlerde okuduğumda tüm umutlarımı tuzbuz etmişti. Bu ve başka düşünceler-sebeplerden dolayı, 2 defa sübap yapılan ve üçüncüsü yolda olan Mazda 3'ü sattım, küheylanı(626) aldım.
Yeni nesil yani bahsimiz olan motorlarda uzun benzinli kullanımlarda sübap deformasyonu mevcut ama daha yüksek kilometrelerde bu ortaya çıkıyor... Temel sebep; benzin ile lpg nin oktan sayısının farklı olması, benzin daha düşük yanma ısıları verirken, lpg nin yanma ısısı yüksek olduğu için sübaplar deforme oluyor...Benzinde çalışırken sübap yakan araba var mı ona bakalım ve hangi durumlarda sübaplar yanıyor benzer durum lpg de daha sıklıkla karşımıza çıkıyorsa nedeni burada aramak doğru olacaktır.
Tam da bu açıklamara delil niteliğinde foto koyayım.Konuyu açmama neden olan 2.sensörün içler acısı hali ortada.Yerinde yanmayan lpg manifold egzost yolunda ki yanma hatırası.Yakın plan bakılırsa çok iyi anlatıyorYeni nesil yani bahsimiz olan motorlarda uzun benzinli kullanımlarda sübap deformasyonu mevcut ama daha yüksek kilometrelerde bu ortaya çıkıyor... Temel sebep; benzin ile lpg nin oktan sayısının farklı olması, benzin daha düşük yanma ısıları verirken, lpg nin yanma ısısı yüksek olduğu için sübaplar deforme oluyor...
Ben asıl; Honda gibi, Hyundai gibi fabrika çıkışlı lpg li araç satan markaların akibetini merak ediyorum...
Yeni nesil yani bahsimiz olan motorlarda uzun benzinli kullanımlarda sübap deformasyonu mevcut ama daha yüksek kilometrelerde bu ortaya çıkıyor... Temel sebep; benzin ile lpg nin oktan sayısının farklı olması, benzin daha düşük yanma ısıları verirken, lpg nin yanma ısısı yüksek olduğu için sübaplar deforme oluyor...
Ben asıl; Honda gibi, Hyundai gibi fabrika çıkışlı lpg li araç satan markaların akibetini merak ediyorum...
Herkese iyi bayramlar.Oksijen sensörlerim bugün geldi hemen montajı yaptık.motor gayet güzel çalışıyor silkeleme devir düşmesi yükselmesi yok.ilk çalıştırmadan sonra kademeli 1200 d/dk 700 e iniyor.Yol testinde gaza tepkisi toparlanma güzelleşti kesiklik yok.Şimdilik boğaz kelebeği değişimi gerekmiyor gibi görünmekte.Gelen sondalar NTK marka.Performans güzel.Çıkan eski sondalar dan bank 2 deki bakır kapsülü yırtılmış.Ikisinide almam isabet oldu.
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sensörleri Moskovadan tanıdık aracılığı ile getirttim,ama çok da uzun ömürlü olmadılar malesef.Bir yılı biraz aşınca 1. oksijen sensör tekrar hata vermeye başladı.Aliexpres den aldığım oksijen sensörünü taktırdım performansı da gayet iyi çıktı isterseniz link verebilirim.Satıcı başka aracın sensörünü yollamıştı yazıştıktan sonra istediğim sensörü yeniden yolladı.Merhabalar. aynı sorunu bende yaşıyorum. NGK oksijen sensörlerini nereden temin ettiğinizi öğrenebilir miyim. ? @huseyin akg
Geçmiş olsun umarım ciddi bir durum değildir;Merhaba arkadaşlar iyi forumlar bu gün aracınmda aşağıdaki arıza ile karşılaştım ancak araç soğukken ilk calistirmada arıza veriyor arızayı silip kullanmaya devam ettiğimde ariza geri gelmiyor sensor arizasimi temazsizlik tarzı birsey mi?
Teşekkürler araç ısındığında bazen kendiliğinden arıza siliniyor, bende silip kullanmaya devam ettiğimde lambanın yanmadığını farkettim , ancak soğuk motorda sabah ilk çalıştırmada yapıyor, galiba bozulmaya başladığının sinyalini verdi , araştırdığım kadarı ile Ngk 'nın Oza495-f19 9687 kodlu parça oluyor sanırım benim aracım 108 KW olan model bu ürün 104-108-114 lük motorlara uyumlu görünüyor ancak bir çok çeşitr o2 sensörü mevcut bende anlamadımGeçmiş olsun umarım ciddi bir durum değildir;
Bu problemin soğuk iken başlayıp gaza geçtiğinde geçip geçmemesine dikkat edin pek ilgiside yok gibi ama bazı markalarda gaz ayarlarından ötürüde oksijen sensörü arızası gözükebiliyor
Ama özetle problem 1. oksijen sensörü gibi gözüküyor bir uzmanın görmesinde fayda var.