huseyin akg
Katılımcı
- Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
Aracımın kontrolleri bitti.Motor sübapları kontrolden geçti sübaplarda herhangi bir yanma sıkışma veya sente bozukluğu yok.Zaman zinciri gerginliği normal.Yakıt enjektörleri sökülüp temizleme solusyonunda bırakılıp kontrolleri yapıldı herhangi bir arızaları yok.Egzos siteminde revizyona gittik .İki adet normlara katalitik seramik konvertör uygulaması yapıldı.Gelelim sonuca iki günden beri aracımı kullanıyorum.Motor rölantide ki silkelenmesinde ki sorun %80 kayboldu.LPG de çok silkelenme yapan motor sıcak iken sorunsuz çalışıyor hiç bir rölanti dalgalanması ve çekişte sorun yaratmıyor.Motor soğuk iken start etmede 1. gün sorun yaşadım benzinde kullanmak zorunda kaldım.İkinci günü ise gazda unutmuşum benzinde kullanır gibi kalkış yaptı biraz silkelenmeler yaptı stop etmedi ısınınca silkelenmeler tamamen yok olmuştu.Kanaatimce 1. Lambda sensöründe sıkıntı var.Bunlar 300 derece de verimli çalışmaktalar bu nedenlede ilk çalışmada sorun omasın diye kendinden kızdırma özelliği var .Kış olaydı bunu daha rhat değerlendirme şansı bulacaktık.