ConCon34tr
Sessiz
Merhabalar,
99 model 323 1.8 GT için hangi yağı almalıyım acaba? Eneos 10/30 uygun mudur?
Merhabalar,
Bizim araçlar için 10-30 yağ önerisi. Ben kendi aracımda yakın zamanda kullanacağım.
Benim kaputun altında Castrol öneriyorKonunun ilk mesajında kullanım kılavuzu verilmiş, alacağın yağ bu değerleri muhtemelen karşılıyordur ve sorun olmaz. Ayrıca; Eneos hakkında kötü yorum yapan olmadı...
Son bakımda ne konulmuş ve eksiltme var mı, bilginiz var mı bu konular hakkında beyamcaBenim yavruceylanın bakımı geldi çattı. 99 1.5 323 lpgli 248bin de. Yağ işinden hiç anlamıyorum. 5 30 veya 10 40 gibi kavramların ne olduğunu bilmiyorum Veli abi, rica ediyorum bana bir cümle kur ve ben o cümleyi söyleyince yağcı bana o yağı versin. İstediğin marka model yağ seçebilirsin
Benim yavruceylanın bakımı geldi çattı. 99 1.5 323 lpgli 248bin de. Yağ işinden hiç anlamıyorum. 5 30 veya 10 40 gibi kavramların ne olduğunu bilmiyorum Veli abi, rica ediyorum bana bir cümle kur ve ben o cümleyi söyleyince yağcı bana o yağı versin. İstediğin marka model yağ seçebilirsin
Son bakımda bu konulmuş. Yağ eksiltme çok çok az var.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Değerli dostlarım,
7000 bin kilometrenin ardından yağ değişimi için yağ tedarik etme sürecine girdim. Servis kitapçığında aranan kriterler aşağıdaki gibi:
Ekli dosyayı görüntüle 23282
Marka olarak Motul'u denemeyi düşünüyorum. Aşağıdaki ürünü hediyesi olan Shell motor temizleyicisini de kullanmak için tercih etmek üzereyim.
n11.com'dan MOTUL 8100 X-CLEAN FE 5W30 4L(SHELL MOTOR TEMİZLEYİCİ HEDİYELİ) seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
Motul 8100 X-clean Fe 5w30 4l(shell Motor Temizleyici Hediyeli) - n11.com
Ürünün karşıladığı nitelikler şunlar:
Ekli dosyayı görüntüle 23283
Problem şu ki ben bu işin içinden çıkamadım.
1- Bu ürün benim araç gereksinimlerime uygun mu?
2- Fiyat olarak sizce nasıl?
3- Liqui Moly ve Motul markalarını tecrübe edenler, küçük bir karşılaştırma yapabilir mi?
Şimdiden teşekkürler.
Tercihin doğru.
Marka güvenide sana kalmış.
Liqui nin eş degeri sanırım tech olandı oda 160tl falan.
Valla ben şahidim wc de iken yazdıTeşekkür ederim. İlk sizin yazacağınızı tahmin ediyordum. Yanılmadım
Adama bak ya yememiş içmemişValla ben şahidim wc de iken yazdı
Katkı motoruna bakmyanları tercihi olmalı diye düşünüyorum.Km. fazla sanıyorum motor iç temizleyici tavsiye etmem o nedenle.
Adama bak ya yememiş içmemiş
Katkı motoruna bakmyanları tercihi olmalı diye düşünüyorum.
Kitaapda kullanmayın derBakmasan da 60-70 bin km gibi kullanmak iyi olur aslında. Ama yüksek km.de segmanlardaki karbon kalıntıları da söktüğünden yağ yakmayı artırır. Bu nedenle sorunsuz aracına motor iç temizleyici sonrası motor yaptıranlar var.
Kitaapda kullanmayın der
Orjinal hava filtresi
Kaliteli yağ
Erken değişim
Aarada çalkalama
Bunlara uydukdan sonra gerek yok bencee katkı gibi ürünlere
Varsa kalıntı km artmadan kullanmakta fayda görüyorum ben. 110bin km.de kullanmıştım, sonra hiç kullanmadım. Geçen aşırı hafif bir terleme vardı karterin bir noktasında. Daha önce somunlar sıkılmıştı. Pimpirikli adamım, terleme falan istemem ben. Hazır yağ değiştirecekken karteri söktürüp silikon conta yenilettim. O esnada baktım en ufak bir kalıntı yoktu yataklarda vs.
Ama dediğin gibi arada bir yağ değişim periyodunu kısaltarak (5-6bin km gibi) faydalı olabilir.
Hepsi subjektif görüşler, bilimsel olarak bir şey sunamıyoruz sonuçta. Gerekli mi değil mi kişinin kendisine kalmış durumda. Benim tek önerim km çok fazlaysa kullanılmaması yönünde, kullanılacaksa da yağ yakmaya hazırlıklı olunmalı.