Motor bloğunda kaçak varmı onu kontrol et, çubuğu değiştir, yoksa o miktarda eksiltme anormal derecede...
Bu ileti Tepetaklak gönderildi...
Bu ileti Tepetaklak gönderildi...
Bence de çubuk da sorun var, o derece bir eksiltme normal değil
Abiler aracı gösterdim çubukta bi sıkıntı yokmuş hiç aklıma gelmeyen son anda anladığımız saçma bi şey çıktı ortaya motora yağ konulan kapak tam sıkılmamış ve ordan sızma yapmış sanıyoruz zaten üst devire çıktığım vakit yağ kokuyordu aracın içi, alt tarafa doğru da akma yapmış ama yere kadar gidemeden yanmış zannedersem. Şimdi 1 litre ekledik kapağı sıktık tekrar bakacaz bi sorun gözükmüyor gibi. İnşallah.
Dalgınlıkla oluyor abi. Bende geçen hafta telefonu unuttum. Fenerini kullandım sonra oralara akunun yanına biyerlere koydum. Araca bindim 100 mt gitmeden telefona ihtiyac duydum. Bakıyorum telefon cepte yok. Jeton düşünce aracı sağa cektimBu şekilde olmasına sevindim doğrusu, aynı şeyi bende dalgınlığım neticesinde 626 aracımda yaşamıştım, evden çıkmadan önce motor yağ kapağını açıp ilave yapmıştım, fakat kapatmayı unutmuşum, eşimi pazara bıraktım, onu beklerken hava soğuk diye rölantide çalışır vaziyette bekledim, onu eve bıraktım ve bi selam vereyim diye elektrikçimin yanına uğradım orada yağını kontrol edeyim diye kaputu bir açtım ki, başımdan kaynar sular indi... Her yer yağ, ben kapak düşmediğine sevinmiştim ama bir saat boyunca o yağı temizlemek zoruma gitmişti...
Deneyebilirsin tabiki. Benim tahminim 5-30 ile eksiltme olacağı yönünde...Benim 626'da da 10-40 var. 3000 km oldu sayılır ve eksiltme sıfır. Acaba ben de 5000'de ya da kış başında 5-30 mu denesem diyorum. Araç LPG'li. Tavsiye eder misiniz?
Benim aracımda Lpg'li ancak motor komple rektifiye oldu.Benim 626'da da 10-40 var. 3000 km oldu sayılır ve eksiltme sıfır. Acaba ben de 5000'de ya da kış başında 5-30 mu denesem diyorum. Araç LPG'li. Tavsiye eder misiniz?