Hikayenin devamını anlatayım.
Başka anahtarcılara gittim. Biri deneyimli çıktı. Bu anahtarı kopyalayamam dedi. Elimde çip kalmadı. Kalsa yapardım dedi. Orjinal anahtarın çipi önprogramlı olarak geliyormuş. Anahtarcılardaki cihazlar bunu şifreli olarak görüyor, müdahale edemiyor.
Ekli dosyayı görüntüle 27563
Başka bir anahtarcıya daha uğradım. O da immobilizer kutusunu söküp programlamamız lazım dedi. 200 TL istedi. Sen servislere de bir sor dedi.
Bugün servislere sordum. Kopyalama işini yapan iki yer buldum. Birisi 200 diğeri 100 TL istedi.
@kadir in fikir vermesiyle manuel kopyalama yapılabilir mi diye bir bakayım dedim. Yapılabiliyormuş. Fakat bunun için arabaya özel 8 haneli bir pin kodu gerekiyor. Servisleri aradım bu pin kodu için. İki tanesi ne istediğimi bile anlamadı. Üçüncüsü anladı, ama telefonda veremeyeceğini söyledi.
Prosedür şöyle (uygulamadım, birebir çeviridir);
Bu işlem için minimum 2 anahtar gerekiyor. Hiç anahtarımız yoksa 2 adet yeni anahtar edinmemiz gerekli. |
Bu işlem için orijinal fabrika anahtarı kullanmamız gerekiyor. Yan sanayi (aftermarket) anahtar ile olmuyor. |
1)Yeni anahtarın dişleri açılacak. |
2)Anahtarı kontağa sokup ON ve OFF konumlarına ardarda 5 defa hızlıca getireceğiz. ON pozisyonunda 1 sn den daha fazla kalmayacak. |
3) Anahtarı tekrar ON (6. ON) yapınca immobilizer ışığının hızlıca yanıp sönmesi lazım. 0,3 sn'lik periyotlarla yanıp sönecek. |
4) 20 sn içinde anahtarı LOCK pozisyonuna alıp 5 dk bekleyeceğiz. 5 dk sonra immobilizer ışığı 1,2 sn'lik periyotlarla yavaşça yanıp sönmeye başlayacak. |
5) Şifreyi gireceğiz, şifre girme; |
İmmobilizer ışığı sönükken anahtarı ON yapıyoruz. Şifrenin ilk hanesi mesela 4 olsun. Işık 1,2 sn aralıklarla 4 defa yanıp sönecek. Söndükten sonra anahtarı LOCK konumuna alıyoruz. 30 sn içinde ikinci rakam içinde aynı şeyi yapıyoruz. Sırasıyla 8 haneli şifreyi girdikten sonra şifre doğru ise immobilizer ışığı sürekli yanması lazım. Hatalı oldu ise 45 sn bekleyip yine deneyebilirsiniz. |
6) Şifreyi girdikten sonra immobilizer ışığı sürekli yanık kalacak. |
7) Araç şimdi çalışabilir. Çalıştırınca immobilizer ışığı 1-2 sn içinde sönecek. |
8) 20 sn içinde ilk anahtarı çıkarıp yeni anahtarı sokup arabayı çalıştırıyoruz. Aynı şekilde immobilizer ışığı 1-2 sn içinde sönecek. |
Başka anahtar yoksa anahtarı çıkardığınızda 30 sn içinde araç programlama modundan çıkacak. |
[TBODY]
[/TBODY]