Abs ışıklarınız sürekli yanıyorsa veya bazen yanıp bazen sönüyorsa bir sıkıntı var demektir. Öncelikle arızayı tespit etmeliyiz.
Abs arıza okunması; (Buradaki işlemlerden hiçbir şekilde şahsım ve forum sorumlu tutulamaz)
Motor bölümündeki üretici soketini açıyoruz. Resimde gösterdiğim sokete kabloyu sokuyoruz. Kablonun diğer ucunu akünün eksi (-) kutubuna bağlıyoruz. Sonra kontağı açıyoruz. Sol taraftaki abs ışığımız yanıp sönmeye başlayacak. Airbag sisteminde olduğu gibi uzun ve kısa olarak yanar. Mesela benimki 1 uzun 4 kısa yanıyordu. Arıza kodumuz 14 oluyor. İlgili dökümandan hatanın karşılığına bakabiliriz onuda ekliyeceğim buraya.
Eğer kontağı açtığınızda ABS, TCS, TCSOFF ışıkları sürekli yanıyorsa arıza okuyamazsınız. Bu direk beyinde sıkıntı olduğunun göstergesidir.
Benimki bazen sönüyor bazen sürekli yanık kalıyordu. Söndüğü zamanlarda 14 numaralı arızayı gösteriyordu. Beyini sökme kararı aldım. Söktüm içini açtığımda bazı entegrelerin bacaklarının havaya kalktığını ve temas etmediğini gördüm. Kartın üzeri komple silikon tabaka ile kaplanmış sanırım güvenlik için. Kendi imkanlarım ile entegreleri yerlerine taksamda sorun düzelmedi kalem havya ile biryere kadar
. Daha sonra profesyonel anlamda bu işlerle uğraşan bir abimden destek aldım sağolsun kartı elden geçirdi ve sonuç olumlu şuan abs ve tcs sıkıntısız çalışıyor. Son olarak fren sisteminin havasının alınması gerekiyor onuda hallettim fren eskisinden daha iyi.
Bu modeller kronik olan sorun airbag beynine giren kablo demeti giriş noktasından beyine su almaktadır bu işlemler yapıldıktan sonra silikon ile kablo demetinin giriş noktası kapatılmalıdır.
Arıza kodları dökümanı ekte yer alıyor
Abs Sistemi Arıza Tespit
Arıza okuma soketimiz:
Ekli dosyayı görüntüle 5181 Ekli dosyayı görüntüle 5180 Ekli dosyayı görüntüle 5186
Abs ve Tcs Ecu:
Ekli dosyayı görüntüle 5182 Ekli dosyayı görüntüle 5183
Elden geçen entegreler. Tamirden sonra kapakların çok iyi silikonlanıp kapatılması gerekir (!)
Ekli dosyayı görüntüle 5184 Ekli dosyayı görüntüle 5185