arkadaşlar tekrar merhabalar,triger kayışı ve egzantrik,krank keçeler değişimi malum yapıldığını paylaşmıştım,şuanda şukur herhangi bi yağ kaçagı izlemlemedim ama hala yağ eksiltme var,4 lt yağ konmuştu ve "f" nin bayağı üstündeydi yağ değişim sonrası ama şuanda 1000 km yaptım ve tam "f" harfinin dibinde gösterge,sizce bu eksiltme normal mi?
diğer sorumsa şu: arabayı ilk aldığım 2016 aralık ayında egzostdan gaza basınca epey beyaz renkte yani kar beyazı renginde beyaz duman geliyordu,bunu bilerek almıştım ama şuanda denedim şu havalarda hiç beyaz duman gelmiyor sadece su damlacığı görüyorum gaza yüklendikçe,acaba külbütor contasını triger değişim aşamasında değişmiş olmamaız bunda etkili olmuş mudur? veya havalar sıcak(27 derece civarı) olduğu için mi beyaz dumanı göremiyorum sizce?
trigeri değişen ustam merzifonda fikret dükencili adında lantisten çok iyi anlayam bi ustaydı ve motorunun genel olarak iyi olduğunu söylemişti o baktığındada beyaz duman atıyordu ama bu arabanın motorunu kolay kolay öldüremezsin
demişti,sizden tecrübenize bağlı olarak yorum bekliyorum bu beyaz duman işine aklım almadı,araç çok da az su eksiltiyor genleşme kabından ama bu miktar 1000 kmde 1 çay bardağı civarı anca eksiltme şeklinde.bu normal mi acaba?radyatör kapağını açıp bakınca 1000 kmdir sürdüğüm aracımın suyu berrak,hiç yağ karışmış gibi falan da durmuyo,genleşme kabındaki suyun rengi de berrak ve temiz,teşekkürler yorumlar için