sedat-dmrcn
Katılımcı
Arkadaşlar bugün 50 km yol yaptım ama kalorifer soğuğa alınca buz gibi..sıcağa alınca anca ılık denebilir hatta ılık bile değil çok az bi sıcaklık veriyor..Bunun sıkıntısı çözümü nedir kronik Midir neler yapılabilir
1 - LPG varsa motor suyundan kalorifer girişine T bağlantı koymuş olabilirler. Bu nedenle kalorifere yeterli basınçta su gelmiyordur. İlk bunu kontrol edin. Varsa T'yi iptal edip boruları motor-kalorifer-lpg şeklinde seri bağlatın. Çözüm olmazsa 2. nedene geçin.
2- Kalorifer tıkanmıştır. Değişimi için göğüsün sökülmesi lazım. Ya da temizlik yapıyorlar makineyle. Bazı elektrikçilerde makinesi var. Dün sabah benimki için 100 TL fiyat almıştım. 2-3 saatlik işlemmiş. Elektrikçinin söylediğine göre %60-70 temizlenir, %30-40 ihtimalle de çürük olduğu için tıkanan delikler açılacağından dolayı kalorifer değişimi gerekebilirmiş. Benimkisi tam sıcak değil hafif sıcak verdiği için riske atmayıp yaptırmadım. Eğer direkt soğuk verseydi yaptıracaktım.
Aracın yaşı itibariyle makine ile temizlik yapmak risk barındırabiliyor... Yani kalorifer peteğinin su koyverme ihtimali var maalesef.
Sistem mantığını biliyorsan zor değil ancak hiç bir bilgin yoksa, Can gibi karıştırabilirsin ki, bu durum gayet normaldir.Aurora çok çok teşekkürler.aldığım kişi göğsü söktürüp elektrik tesisatıadına komple elden geçirttim demişti bana ama acaba kalorifer için midir bilemem.ama sökmüşse ona da bakmıştır illa usta bence..önce dediğinze bi baktırayım.
Kendim bile anlarım aslında t yi anlamak çok mı zor olur
Sistem mantığını biliyorsan zor değil ancak hiç bir bilgin yoksa, Can gibi karıştırabilirsin ki, bu durum gayet normaldir.
Tam tersi... T konusunu da anlayan birisine yaptır derim. Soğutma sistemi kurcalamaya gelmez Allah korusun.Peki şu kutular fren ve direksiyon hidrolik mi .doğru mu biliyorum hangisi yanlış eğer yanlışım varsa
İki kişi fotonun yanlış işaretlendiğini yazdı ve üçüncü kez aynı şeyi soruyorsun.
Bu işlerden anlamadığın belli anlamak zorunda da değilsin. Lütfen aracını mazda dan anlayan iyi bir ustaya teslim et, bakımlarını ve eksikliklerini yaptır.