ozkan6607
Sessiz
Merhabalar. 1996 model lantis aracimla araniza katilmiş bulunmaktayim. Araçtan kisaca bahsedecek olursam; 132 000 km de, ben 4. Sahibiyim, lpg 120 000 km de takilmiş. Ayrica elimde geçmişe dönük 3 adet tüv türk belgesi var. Ayrica aracin birçok bakimi farkli zamanlarda mepaz yetkili servisinde yapilmiş, yani kilometre büyük ölçüde orjinal olabilir. Araç genel anlamda çok eğlenceli, güzel bir araç ancak bazi sikintilari var. Araç alirken ekspertize kattim. Motor %84.9 gibi bir değer çikti. Ancak motor yağ yakiyor. Egsozdan mavi duman atiyor. üst devirlerde aracin içine yanik yağ kokusu geliyor.tüm bunlari bilerek araci aldim ,fiyati bana uygun geldi. Genel anlamda çok titiz birisiyim. Ilk olarak motor yağini yeniledim 10/60 tam sentetik yağ kattirdim, birde 101 isimli motor katkisi kondu yağ yakan araçlar için, ancak pek faydasini göremedim yine ayni sorun devam ediyor. Benim kafama takilan motor durumu %85 civarinda olan bir araç nasil olur yağ yakar. Birkaç servise sordum motor açmadan anlayamayiz diyorlar.komple motor isteyen diyende var, yarim motor diyende, kimi 6-7 bin tl masraf çikar diyor, kimi 1-3 bin arasinda diyor. Güven vermiyorlar açikçasi. Ben bu araci uzun süre kullanmak istiyorum. Bana antalyada işinin ehli, mazdadan anlayan özel bir servis tavsiye edebilirmisiniz. Aracima hak ettiği değeri vermek istiyorum,birde ariza nedeni ne olabilir. Böyle bir sorun başina gelmiş arkadaşlarin yardimini bekliyorum,şimdiden teşekkürler...