emytoget
emytoget
Zamanında 98 model 1.5 16v motor aracım vardı. İlk aldığımda araba motor ısındıktan sonra çeyrek gaz şiddetinde tekleme yada hiç gaz yememem yapıyordu illa çok basmak gerekiyordu gaza. bu durum da 5 vites uzun yolda 140tan asagı gidemememe sebep oluyordu 90-100 km gibi hızlarda 5 vites gidebilmek için gaz bas çek yapmak zorunda kalıyordum. sorunsuz gidebilmek için biraz daha gaza basmam gerekiyordu bu sefer de 140 km üstü gidiyordu araba. neyse bu durumu orayı burayı kurcalayarak gidermeye çalıştım ustama sordum oda anlamadı. dedim bu sorun için usta usta gezmeyeyım garıp bır durumdu cunku ankara hertel mazda yetkili servisine kadar gittim. baksınlar yapabilirlerse yapsınlar yapamıyorlarsa zaten para almıyorlar aracı aynen tesli ediyorlar ve bilinçsizce kurcalamıyorlar arabayı. neyse adamlar ugrastıkca ugrasıyor birtürlü çözemediler her sensöre bakıyorlar. sinirlendim bişeyi yapamadınız die indim asagı anlattırdım naptınız dıe o sırada sensörler hakkında bılgı de aldım. mantıken sensörün biri dikkatımı cektı konum itibariyle sorunum bu dedım onlar yok o sensor boyle bır arızaya sebep olmaz dedıler hıç olmadı dedıler tamam işte hiç olamdıysa benım sorunum bu dedım. onu değiştirin deneyın dedım. ellerinde o parçanın olmadıgını sölediler. tamam parcanın adını söyleyın cıkma alcam takcam ayarını yaparsınız dedım arabayı aldım cıktım cıkmacıdan 70tlye aldım o parcayı. parçanın adı gaz kelebek okuyucu dedıler. ofacık bır parca. taktılar ayarlarını yaptılar araba duzeldı. sorunu kendılerı çözmediği için sadece ayar parası 20 tl aldılar. madem o kadar ugrastınız arka z rotta verın dedım verdıler takmaya kalktılar yok takmayın ben takarım dedım. dinlemediler 70 tl z rot fıyatını da aldılar değişim ücreti almadılar. bölelikle servisten cıktım. bu tarz bır sorunu olan olursa o sensöre baksınlar