Kasım sonu gelecek aracım erken gelerek şaşırttı beni
Fatura hafta başı kesildiğinden zamdan da etkilenmedim. İlk izlenimlerimi kısaca paylaşayım sonra detaylı bir test yazısı yazarım inşallah.
Aracı çekmeköy Akyıldız'dan aldım ve direk Gebze'ye gittim. RX8'den sonra inanılmaz konforlu geldi hemde 18 jantlara rağmen. Motor gayet akıcı daha zayıf birşey bekliyordum ama şanzımanın da yardımıyla akıyor gidiyor. 120 beygirlik model bir kaç ülkede olduğundan vites oranlarını bulmam bayağı zaman aldı gördüm ki CX-5'deki oranlarla aynı. Sadece son dişli CX-5'te 4.624 iken Mazda 3'te 4.325 olmuş. Bu da son hızdan çok kaybetmemek içindir muhtemelen.
Normalde rampalarda vites düşürsün diye gaza az daha basmak gerekir, hatta bazıları inatlaşır dipgaz yapmadan vites düşürmez ama gelirken ilginç bir şekilde birer-ikişer vites düşürdüğü oldu rampalarda. Gaza sabit basmama rağmen. Şanzıman kesinlikle görece düşük bir güçle başa çıkabilmek için çok güzel programlanmış takdir ettim. Araç da dediğim gibi gayet akıcı.
Rüzgar sesi hiç duymadım, 110 üstüne çıkmadığımdan da olabilir. Yol sesi biraz var ve beni hiç rahatsız etmiyor açıkcası.
Ekrana alışılıyor, açıkcası açıldıktan sonra da hiç göze batmıyor. Çözünürlüğü çok iyi, arayüz harika, joystik mükemmel
Ekrana dokunmadan ve ilk defa joystik benzeri bir yapı kullanmama rağmen tüm menüleri 5 dakika içerisinde gezdim. Üstelik biraz itiraf gibi olacak ama bunu Tem'de hareket halinde yaptım.
Bu ikinci bose ses sistemli aracım ama ilk izlenimlerim bunda birşeyler farklı. Daha sonra bulurum o farkları
Tertemiz bir ses, tweeter yerleri Rx8'den farklı ve baslar biraz daha güçlü. Belki de RX8 içi dar olduğundan bir türlü istediğim sesi alamıyordum. Bu olmuş gibi biraz kurcayalalım karar veririz.
İ-stop ışıklarda devreye girdi, farketmedim bile. Yine de kapatırım ben bunu
Koltuklar gayet rahat. Kumaşı ince falan diyorduk da şöyle dışarıdan bir bakınca çok estetik gözüküyor valla.
Bagaj halısı olmamış, altına köpük koymuşlar yedek lastik olmadığından. Aslında yedek lastik yeri var. Köpüğü yüksek yapmışlar halı tam oturmuyor. Ona bir çözüm bulmak lazım. Kriko vs birşey de bulamadım.
Gelelim en can alıcı noktaya. Aracı tanımadığımdan ve rodaj süresi geleneğinden geldiğimizden hiç zorlamadan sakin sakin geldim. 50 km'lik yol sonunda ortalamam 5.7'yi gösteriyordu. Birşey demek için henüz çok erken ama bence çok güzel bir değer. Benzer bir rotada aynı stille 2009 Mazda 3 otomatikte 8 civarı yakmıştım çünkü.
Haftasonu gelsede biran önce kurcalasam heryerini