1 yıl daha sabret, zaten çok km yapmayacaksın.
Yılda 30.000 km gibi bir yol yapılmıyorsa bence de LPG nin yaratacağı sonuçlara katlanmak mantıklı görünmüyor. Bütçe meselesi tabi.
Normal şartlarda sistemin kendisini amorti etmesi 10 bin kilometrede başlıyor...
Bu LPG taktırma maliyeti açısından doğru ancak sistemin yaracağı diğer sorunların maliyeti var. Onu bilemiyoruz ayrıca aracın çekişten düşmesi, kapalı otaparklara girememek, kaza anında oluşacak riskler vs vs.
Ama tabi çok km varsa ben bunları kabul ediyorum denebilir.
Kaba taslak yaptığım kilometre 150 bin olmuştur, yaptığım tasarrufun yanında sorun yaşasam ne olur ki?
Normal şartlarda sistemin kendisini amorti etmesi 10 bin kilometrede başlıyor...
For example; ortalama 8 litre tüketen bir motor yılda 10 bin km yaparsa harcayacağı benzin miktarı tl olarak 800*4,53=3,624 TL
Bu kilometre lpg ile 800*1,95=1,560 TL
3,624-1,560=2,064 TL
Ama; takdir kişinin kendisindedir her zaman.
Seni CX 5 ancak kurtarır... Allah gönlüne göre hayırlısını nasip etsin...
O amblemden bana da lâzım Niyazi
Allah hepimizin gönlüne göre versin veli abi. cx 5 mevcut vergi sisteminin kurbanı oluyor.devlete o kadar para hibe etmek istemem yüksek hacimli motorları ne kadar sevsemde
Otomatik olması nedeniyle normal değerler denilebilir ama daha sakin kullanımda ve hız sabitleme ile aynı yolda 7 litrenin altına düşebilir... Gerçi aracın yük durumunu yazmamışsın ortalama üzerinde yük ve yolcu varsa yakıta muhakkak etki edecektir...İstanbuldan Ankaraya kadar 400 km'de 136 lira yaktı km de 34 kuruşa geliyor. 100 km'de 7.9 lt. Benzin yakmışım. Orta şeriittr Beni sıkıştıran otobüsler yüzünden ekonomik kullanamadım yoksa ortalamam 7.1 lt. İdi. Arabanın yakıtı hariç her şeyi mükemmel Artık o kadar içsin afiyet olsun Mirai'me
C6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi