iyi akşamlar...
motor arıza ışığı yandı sabah okula gıderken calıstırdıgımda...gittim baglattırdım bılgısayara...
eleman dedi egzosda 1.ve 2. sensorler var dedı.2.sensorde zengın fakır yakıt karışımı hatası verıyor dedi...gazdan gazdan dediii...söndürdüışıgı ..
ne yapmalıyım ben...
yıne bıseyler mı degısecek,yıne bıseyler mı sorunlu....
Lpg ayarın bozulmuş. Yolda güzel bir ayar yaptır derim. Vaktin yoksa en kötü aküyü sıfırla. Bir müddet idare eder o.
hangı yolda yaptırayım ayarı? bırde aku nasıl sıfırlanır,sıfırlayınca ne olur?
hangi yol derken şaka yapıyosun di mi?
akü nasıl sıfırlanır vs lpg hakkında bilgiler konuma alıyım seni.
eksi kutbu söküyon, kontak açıp bikaç fren pompala, selektör yap 5 dk sonra eksi kutbu geri tak, aracı çalıştırıp rölantide 5-10 dakika beklet. niyesi o konuda.
http://www.mazdagaraj.com/konular/4199-lpg-hakkinda-soru-cevap.htmlAku ve lpg ılgılı konu baslıgı nerede ben bulamadım...
Hocam benim guzuyu sattım ben ramazan bayramı öncesi , satarken sıkıntı yoktu hocam denizlide en mantıklı seçim bayrak oto bana göre ,ama senin guzu erken arıza ışığı yakmış 53binde gidecek olursan haberleşelim hocam beraber gider sübaplar değişecekse pazarlığımızı yaparızVeli abi güzel bilgilendirmen için teşekkürler. Adem usta da tamamlamış bazı noktaları sağolsun. Benim guzunun da 53bin de motor ariza ışığı yandı ne yazikki. Bayrak oto denizliye yolumuz düşer yakinda. Serkan hocam senin guzu nasil oldu?
Aynen katılıyorum abi , belki zengin-fakir karışımdan yakmışta olabilir sadece , gerekli testleri yaptırıp öyle sonuca ulaştırırım ben @DrOkan hocamıBayrak oto, Osman abi gereğince yardımcı olacaktır hocam. Zaten Serkan ile gidersen işlem tamamdır.
Fakat her arıza ışığı subap sorunu değildir. Arıza kodu neyi işaret ediyor bakmak gerekir.
Silindir 3 de tekleme hatasi verdi. Bakımı gelmisti. Balatalar bitmiş . Bujiler değişti. Hava ve polen filtresi değişti. Yağ değişti. Diğer suları vs eklendi. Tabakalar serviste 470 tl tuttu. Hata kodunu sildiler. 1 gün sonra yolda giderken gene tekleme oldu. Ikaz ışığı yandı. Gene bagladik silindir 3 hatasi verdi. Bugun 3. Silindirin bobini degistirdik. 270 tl tuttu. Fiyatlar konusunda yorumlarinizi merak ediyorum. Bakalim gene hata verirse rectefiye isine gircez bayrak otoda tabi.