Selamlar arkadaşlar 2010 mazda 3 touring brc lpg li 83000 km olan aracımda yaklaşık 2000 km den beri motor arıza ışığı yanmakta arıza kodu olarak ilk başta 3. Silindir ateşleme arızası olarak belirlendi sübapların sıkıntı yaratmaya başlamasından dolayı bu arızayı vermiştir denildi fakat çözüm olabilir umuduyla 20000 km önce değiştirdiğim bujileri ngk iridium bujilerle değiştirdik , yaklaşık 500 km sonra arıza ışığı tekrar yandı bu sefer 2. Silindir ateşleme arızası verdi hatayı sildirip binmeye ve sübap değişimi maliyeti araştırmaya başladım aracımdaki sıkıntılar ise ilk çalıştırma dahil sarsıntılı çalışma ( yolcu koltuğu bile titriyor rolantide ) ve egzoz sesinde kesik kesik patlama- boğulma tarzında ses değişimi ve hafif çekişten düşme ... Bu sorun sübap arızası olduğunu söylediler sizcede doğrumudur yoksa sübap değişimine girmeden denenmesi gereken yöntemler ( buji kablosu ateşleme bobini vs) varmı
İKİ GÜN SONRA !!
Yokmu yardımcı olabilecek bir arkadaş ??
----------------------------------------------------------------------------
Şeklinde Serkan'ın (infiniteblack) sorununu görünce dayanamadım ve kendisi ile birlikte sorununu da buraya taşımakta sakınca görmedim...
İKİ GÜN SONRA !!
Yokmu yardımcı olabilecek bir arkadaş ??
----------------------------------------------------------------------------
Şeklinde Serkan'ın (infiniteblack) sorununu görünce dayanamadım ve kendisi ile birlikte sorununu da buraya taşımakta sakınca görmedim...
Son düzenleme: