kadir
Kıdemli Üye
Ooo şekil yapmışsınAz önce farkettimde karanlıkda rvm ışığı yanıyor kısık bi şekilde benzine alınca sönüyor normalmidir?
Ooo şekil yapmışsınAz önce farkettimde karanlıkda rvm ışığı yanıyor kısık bi şekilde benzine alınca sönüyor normalmidir?
Normal değilAbi ne şekli sanki daha önce yazdın diye hatırlıyorum ama bu konuda geriye gitmem lazım herhalde
Geri bize göre değil ileri gidek boş verAbi ne şekli sanki daha önce yazdın diye hatırlıyorum ama bu konuda geriye gitmem lazım herhalde
Lpg takmayı nasıl normal olarak kabullendik ise buda gayet normalNormal değil
Olmuşla ölmüşe çare yok, forum için de bir tecrübe oldu bu durum. Ağrısız baş için 500 göze alınabilir artık ne diyelim.Bu Antalyadaki lpg ci galip ustayla konuştum normal diyor yalnız sistem sökülüp tekrar montajlancakmis yanlış montaj yapmışlar fiyat da ortalama 500 Tl çok diyor.keşke Antalyada yaptirsaymisim pişman oldum bak şimdi
Ben demiştim demeyi pek sevmem ama yapacak bir şey yok üstadım, geçmiş olsun.Bu Antalyadaki lpg ci galip ustayla konuştum normal diyor yalnız sistem sökülüp tekrar montajlancakmis yanlış montaj yapmışlar fiyat da ortalama 500 Tl çok diyor.keşke Antalyada yaptirsaymisim pişman oldum bak şimdi
500 tl para harçasan o özelliği yapamazsın.Bu Antalyadaki lpg ci galip ustayla konuştum normal diyor yalnız sistem sökülüp tekrar montajlancakmis yanlış montaj yapmışlar fiyat da ortalama 500 Tl çok diyor.keşke Antalyada yaptirsaymisim pişman oldum bak şimdi
Yanlış hatırlamıyorsam Atiker Grand kitini taktırmıştı. Taktırdığı sistem grand ise o sistemin OBD'si vardı üstadım500 tl para harçasan o özelliği yapamazsın.
Çırpınmayı bırak zevk almaya bak.
Odbsiz olupda o ışığı yanmayan görmedim.
Varsada benim haberim yok
Benzinli olarak da kullansanız Lpg'li olarak da kullansanız sübaplar eninde sonunda yanacak zaten. Lpg ile kullanınca yüksek yanma sıcaklığından dolayı bu daha düşük KM'de gerçekleşiyor sadece. Ama montajı yanlış yapılmış ve stabil çalışmayan bir Lpg sistemi ile çok daha kısa sürede sübaplar yanacaktır. Onun için önemle üzerinde durulması gereken bir konu.Peki sübab yakmam sorunu ortadan kalkar mı? Ve afr ayarını tekrardan yaptırmak gerekli olur mu?
Odb li olarak düzelttim500 tl para harçasan o özelliği yapamazsın.
Çırpınmayı bırak zevk almaya bak.
Odbli olupda o ışığı yanmayan görmedim.
Varsada benim haberim yok
(Odbli )
Benzinde hiç sübab yakan hiç görmedim de duymadimda neyse hayırlısıyla bi Antalyaya gidiyimde orda herşeyi hallettiririm bana göre sadece hortumlarda ayarsizlik var onu gördüm haricinde herşey tamam bi kontrol bi afr tamamdır bu iş bide genel bakım için ömer ustanın yanına uğrarım sıvıları değiştiririm yeterBenzinli olarak da kullansanız Lpg'li olarak da kullansanız sübaplar eninde sonunda yanacak zaten. Lpg ile kullanınca yüksek yanma sıcaklığından dolayı bu daha düşük KM'de gerçekleşiyor sadece. Ama montajı yanlış yapılmış ve stabil çalışmayan bir Lpg sistemi ile çok daha kısa sürede sübaplar yanacaktır. Onun için önemle üzerinde durulması gereken bir konu.
Afr ayarı ile ilgili olarak benim tavsiyem, montajı düzelttikten sonra yeniden yaptırmanız olur. Zira enjektör hortumları ve buji dahil en ufak değişken afr ayarı esnasında büyük farklara sebep oluyor.
Şahsen benim Lpg ayarını Galip usta yaptı, ayrıca afr ayarı yaptırmadım. İşinde tecrübeli biri değildir, olanı daha da bozar diye yaptırmak istemedim. Zaten ayarlarda büyük oranda bir bozukluk olması halinde araç benzinli gibi gitmiyor, aradaki fark rahatça hissedilebiliyor. Benim araç benzinli gibi gittiğinden Afr ayarı işini, ehil bir usta bulana kadar erteledim
Üstadım sübap yanması denen olay sıcaklık sebebiyle sübapların formunun bozulması zaten.Benzinde hiç sübab yakan hiç görmedim de duymadimda neyse hayırlısıyla bi Antalyaya gidiyimde orda herşeyi hallettiririm bana göre sadece hortumlarda ayarsizlik var onu gördüm haricinde herşey tamam bi kontrol bi afr tamamdır bu iş bide genel bakım için ömer ustanın yanına uğrarım sıvıları değiştiririm yeter
Senin ilk şartın ceyranlı otoBenzine alınca ses hemen kesiliyor, benzinde 0 ses diyebilirim. Aracı bu kadar çok kullanmasam hiç bulasmaz kafam rahat binerdim ama aylık 2500 km minimum yapıyorum. Başka çare kalmadı Ankara şehir içi yoğun trafik 35 kuruş yakıyor , arabaya yeniden bağlandım desem yeridir. Şöyle 70 bin km subap yakmadan beni götürse yaptırıp bir tur daha binesim var
Mesaj otomatik birleştirildi:
Benzine alınca ses hemen kesiliyor, benzinde 0 ses diyebilirim. Aracı bu kadar çok kullanmasam hiç bulasmaz kafam rahat binerdim ama aylık 2500 km minimum yapıyorum. Başka çare kalmadı Ankara şehir içi yoğun trafik 35 kuruş yakıyor , arabaya yeniden bağlandım desem yeridir. Şöyle 70 bin km subap yakmadan beni götürse yaptırıp bir tur daha binesim var