MutluTEKİR
Aktif
Bugün araç liftteyken yolcu tarafı uç muhafayı çıkarıp alttan erişmek istedim ama sis farı engelliyor. Sağ ön teker davlumbazı sökülerek ulaşılabilir mi? Tamponu sökmekle uğraşmak istemiyorum.
Güzel bilgi ve tecrübe hocam ellerine sağlık.Far yıkama motoruyla ilgili sorun yaşayan kişiler varsa eğer hiç ustaların motor yanmış demelerine güvenmesin. Hatta boşu boşuna motoru kesip içini de açmayın. Yapacağınız tek şey var. Önce direk aküye bağlayıp çalıştırmak, çalışmıyorsa da pompa kısmı tıkanmıştır, bunun için de pompayı bidona giren kısımdan çıkaracaksınız. Orada pompanın pallerinin ucu var, mercedes simgesi şeklinde. Buraya kargaburnunun iki ucunu da sokup döndürerek tıkanıklığı açıyoruz. Ardından hiçbir sıkıntı yaşamadan kullanmaya devam ediyoruz.
Bu bidon tarafındaki girişi çıkardıktan sonra gözüken Mercedes logosu misali pompa palleri. İnce uçlu kargaburunu buranın herhangi 2 deliğine geçirip döndürüp tıkanıklıktan kurtardık mı tamamdır.
Abi ben kendime zor vakit buluyorum.Mutlu koş gel İstanbula yerleş... Çatal tuningin mekanik bölümü sana ait
Merhaba arkadaşlar. Benim de far yıkama çalışmıyor. @MutluTEKİR senin dediğin gibi söktüm elektrik veriyorum dönmekte zorlanıyor. Biraz uğraştıktan sonra dönmeye başlıyor sonra yine takılıyor. Kireç çözücü filanda döktüm ama nafile. Bunun içini açmalımıyım yoksa hop çöp mü bu. Napmalıyım?
Söylediğin gibi yaptım. Kireç sökücü ile biraz yıkadıktan sonra söylediğin gibi kargaburnu ile çevirdim. Zorlanmadan döndü hatta. Yalnız sadece 12 voltluk adaptör ile deneme yaptım hep.Bu şekilde takılır gibi yapıp ara ara da çalıştı. Yaptığım salaklığı yazayım. Yerine oturtup soketini bağladım. Silecek kolundan deneme yaptım ve yine çalışmadı. Tekrar söküp aldım pompayı. Tamponu toplayıp bitirdikten sonra farları açmadan deneme yaptığımı fark ettim Yarın aküden deneme yapacağımŞu suyun girdiği taraftan döndürmeye zorladı mı hocam? Mercedes simgesi gibi 3 ayaklı bir yıldız gibi bir kısım var, oraya kargaburnu sokarak dönmeye zorla.
Ben en sonunda uçtan kestim ama çok uğraştırdı, baktım birşey göremedim. Geri yerine taktım, epoksi ile de tamamen yalıttım eskisi gibi sağlam oldu. Ama fırçaları yerine koyarken çok zorlanmıştım. O nedenle açmaya gerek yok. Tüm sıkıntı o dönme kısmında.
Bu arada eğer 12 voltluk bir güç kaynağı ile döndürüyorsan güçsüz kalıyor. Aracın aküsünden kablo çekip çalıştır. 14-15 volt ile tam çalışıyor. 12v ile çalıştırdığımda böyle takılır gibi oluyordu.
Eğer olmazsa aliexpressde benzeyeninden alınablir.
Toptan Satış mazda headlight washer pump Galerisi - Düşük Fiyattan satın alın mazda headlight washer pump Aliexpress.com'da bir sürü
Söylediğin gibi yaptım. Kireç sökücü ile biraz yıkadıktan sonra söylediğin gibi kargaburnu ile çevirdim. Zorlanmadan döndü hatta. Yalnız sadece 12 voltluk adaptör ile deneme yaptım hep.Bu şekilde takılır gibi yapıp ara ara da çalıştı. Yaptığım salaklığı yazayım. Yerine oturtup soketini bağladım. Silecek kolundan deneme yaptım ve yine çalışmadı. Tekrar söküp aldım pompayı. Tamponu toplayıp bitirdikten sonra farları açmadan deneme yaptığımı fark ettim Yarın aküden deneme yapacağım
Evet suyu eklemeyi atlamadım ucundan kurtardım birazSu belirli bir seviyenin altına indiğinde de çalışmıyor. Oluyor öyle şeyler.
Ve pompa canavar gibi çalışıyormuş Taktım sorunsuz su atıyor.
Basit iş. Tamponu söktün mü gerisi kolay. Ben bile yaptıysamValla yazılanları okuduktan sonra varsın çalışmasın benimkisi dedim yani Malesef benimkiside çalışmıyor.
Tampon sökmek başlı başına eziyet zatenBasit iş. Tamponu söktün mü gerisi kolay. Ben bile yaptıysam
Tampon vidalarını söktün mü hafiften çekince geliyor. Korkmasın gözün. Yapabilirsin.Tampon sökmek başlı başına eziyet zaten
Genelde elime aldığım ne varsa parçalanmış bir şekilde kalıyor ahahaha Arıza ne acaba birde öyle bi durum var 1 lira masraf edemem Bide MAZDA sanayiye girmez derler her kullanıcısı işini kendi çözer usta olursa girmez tabii yoksa arıza veriyor parçaları hahahaTampon vidalarını söktün mü hafiften çekince geliyor. Korkmasın gözün. Yapabilirsin.
Servis benimkinin motoru yanmış dedi. Karışmayın kalsın dedim ve kendim hallettin. Büyük ihtimal tıkanmıştır seninki de. Diğer konuda da sonuna kadar katılıyorum.Genelde elime aldığım ne varsa parçalanmış bir şekilde kalıyor ahahaha Arıza ne acaba birde öyle bi durum var 1 lira masraf edemem Bide MAZDA sanayiye girmez derler her kullanıcısı işini kendi çözer usta olursa girmez tabii yoksa arıza veriyor parçaları hahaha