gececi
Katılımcı
Sabah mini onarım için bıraktım Pikaçuyu. Tamponu söktüklerinde far yıkama motorunu da sökecekler. Konuda yazılanları uygulamaya çalışacağım. Çalışırsa mutlu olurum. Kaş yaparken göz çıkartmayayım yeter...
Sıkıntı olmaz hatta sirkede bekletin. Hazır cam suyu kullanın. Kireç çözücü de kullanabilirsiniz.Far yıkama motoru bu. Biraz üfleyip temizledikten sonra aküden elektrik verince çalıştı... Tekrar yerine takılacak. Umarım takıldıktan sonra çalışır. Çalışmazsa başka sorunları irdelemek gerekecek.
Sıkıntı olmaz hatta sirkede bekletin. Hazır cam suyu kullanın. Kireç çözücü de kullanabilirsiniz.
İbrahim Abi geçmiş olsun benim anlamadığım bu parca tablolarını nasıl buluyorsun?mesela benimde ön tamponda far yıkama motorunu takmam lazim nasil takarim nasil sökerim diye düsunuyorum bunun bi tablosu var mi?
Takarkende tam tersi mı Abi?Far yıkama moturunu sökmek için önce kapakla tampon arasına kart gibi bir şey sok arayı aç. Sonra kapağı tut far yıkarken motorun çıktığı yöne doğru elinle çektir. Tırnak yönlerine dikkat ederek ön kapağını çıkar. Yavaşça bırak tekrar içeri girsin fıskiye kısmı.
Sonra tampon iç tarafına geç, bir metal sac var. U şeklinde,bir tarafı açık. Onu çekip çıkarınca motor çevresindeki çerçeve boşa çıkmış olacak. Onu da alınca motoru alabilirsin. Tabi bunun için tamponu da söküp aşağı indirmen gerekli.
Takarkende tam tersi mı Abi?
Ekli dosyayı görüntüle 39665
Abi bu tamir olur mu far yıkamanın biri sağlam bundanda su geliyor çalışıyor ama tampona monte etmek lazim ama tamponda far yıkama kapağı kırık yapıştırımıslar.
İbrahim Abi geçmiş olsun benim anlamadığım bu parca tablolarını nasıl buluyorsun?mesela benimde ön tamponda far yıkama motorunu takmam lazim nasil takarim nasil sökerim diye düsunuyorum bunun bi tablosu var mi?
Abi teşekkür ederim çalışıyor abi de tampona baglantili degil kapak yapisik inşaAllah hallolurda bi kapağını almaya gerek duyarım.@korayoz7 far fıskiyelerinin şeması;
Ekli dosyayı görüntüle 39674
U şeklinde dediğim sac 51-802A yazan parça.
Büyük ihtimal nozul (püskürtme ucu) tıkanmıştır.arkadaşlar merhaba benim sıkıntım aracın ön camına su püskürten kanallardan sol taraftaki çalışmıyor sebebi ne olabilir acaba ?
O sistem tazyikli su ile açılıyor.Benim far yıkama hiç çıkmıyor dışarı.İkisi de çıkmıyor motorlarda mı arıza vardır acaba ?
O sistem tazyikli su ile açılıyor.
Su motoru arızalı olabilir
Borularda tıkanıklık olabilir
Kaza sonucu tampon işlem görüp far yıkama iptal edilmiş olabilir
Aracınız paketi modeli nedir bilmiyorum ama araçta far yıkamada olmayabilir. (Bazı araç modellerinde far yıkama kapağı koyuyorlar ama sitemin tüm parçaları yok)
Bence saçma olur, kullanmazsın olur biter..Ben bu far yıkamayı tamamen iptal etme istiyorum. Farı temizlemekten ziyade kirletiyor iz bırakıyor sigortadan falan kapatabilir miyim acaba ?
Bence saçma olur, kullanmazsın olur biter..