- Araç Markası
- 2015 Mitsubishi Lancer
- Araç Renk ve Tip
- İnci Beyaz Sedan
Mazda 3 BL (2008-2013) Dizel modelinin yakıt verilerini bu başlık altında paylaşabiliriz.
100 km'de 4.9 lt'ye tekabül etmiş. Çok iyiÖlçtüğüm son değer, bir iki gün önce yaklaşık 500 km si şehir içi, 43 lt ile 868 km.
Benim şehir içi değerler de şu an aynı 6,1, 6,3 arası değişiyor, demek ki normal, ya da bir aksamın kontrol edilmesi mi gerekiyor acaba diye düşünmüştüm.Uzun yolda genelde sakin kullanım ve ara ara hızlanarak 110-120 km hızlanmada 5.2-5.4 lt arası yakıyor.
Şehir içinde 5.9-6.2 lt arasında değişiyor.
Bu araç ile basmamak yetenek ister ,Konvoy içindeki bir arkadaşım gideceğimiz yeri bilmiyorduda ona uyup yavaş gittim.Çok güzel değerler, uzun yolda düşük km de sabit hızda araba çok ekonomik oluyor.
Sizin paylaştığınız büyük olasılıkla anlık yakıt tüketimi ,şehir içi (kış lastiği takılı) 6.1 lt uzun yolda sabit 90-100 yolun ve yükün durumuna göre 3.9, 3.5 dahi görülüyor, hatta inişlerde gazdan çekilince 2.5 civarında bile gösteriyor.
Bir ara bora kullandım oda inişlerde gazdan çekince 00 sarfiyat gösteriyordu ve garibime gitmişti, nasıl olur araba çalışıyor ve az da olsa efor var diye ama durum da bu.
şehir içi (kış lastiği takılı) 6.1 lt uzun yolda sabit 90-100 yolun ve yükün durumuna göre 3.9, 3.5 dahi görülüyor, hatta inişlerde gazdan çekilince 2.5 civarında bile gösteriyor.
Bir ara bora kullandım oda inişlerde gazdan çekince 00 sarfiyat gösteriyordu ve garibime gitmişti, nasıl olur araba çalışıyor ve az da olsa efor var diye ama durum da bu.
Sizin paylaştığınız büyük olasılıkla anlık yakıt tüketimi ,
Ortalamayı(Average) paylaşırsanız daha sağlıklı olur
Tamam Yeni Mazda3 dizaynına sözüm yok ,Vallaha yakıta çok bakardım eskiden..Yeni Mazda 3 içinde ilk başlarda bakıyordum şimdi hiç bakmıyorum..Kullanırken aldığım keyfe bakıyorum..Her aracım dizeldi ilk defa benzinli bir araç kullanıyorum evet dizel gibi torku yüksek bir araç olmadığı kesin ama bu arabayı hantal yapmıyor..Bu farkı sadece dik rampalarda hissediyorsunuz. Onun dışında düz yolda, ilk kalkışlarda gayet agresif. En sevdiğim olay sessizliği, arabanın çalışıp çalışmadığı bile belli değil. Bilmiyorum hep dizelin tor tor sesine alıştığım için bu şimdi bana çok sessiz geliyor. 7.1 litrenin üstüne hiç çıkmadım. Yazın 6.3lt seviyesindeydi, şimdi kış lastikleri takılı 6.8-7.0 arası yakıyor. Ben gayet memnunum..Dışarıdaki ilgi çekici havası da cabası Bülent iyi bilir bunu trafikte beraber yan yana durduğumuz zamanları ve tepkileri