Ben degistirince gereksiz yere değiştirmişim gibi hissediyorumm.Hic yipranmamis oluyor.Teşekkürler, peki hava filtresi için 10 bin km menzile dayanıklı mi? Üzerinden çıkan orjinal parça ile kalite farkı var gibi duruyor.
Bulanan konuma ve yerine göre değişiyor.Ben degistirince gereksiz yere değiştirmişim gibi hissediyorumm.Hic yipranmamis oluyor.
Hocam Muş'ta yaşıyorum cok tozlu ondan mı , yoksa önceki bakımda yetkili servis değiştirdim diyip değişmedi ondan mı bilmiyorum ama 8000 km sonra performans düşmesi sebebi ile filtreyi kontrol ettim. Durum faciaydi. Hemen n11 den sipariş ettim. Yüzde 15 performans farkı oldu diyebilirim. Bakım için Muş'ta olduğum sürece 10 bin km beklememeye karar verdim.Ben degistirince gereksiz yere değiştirmişim gibi hissediyorumm.Hic yipranmamis oluyor.
Mutlaka yaşanılan yer etkiliyor hocam. En güzeli değişimi beklemeden ara temizlik yapmak. 5 binde filtre degistirmek israf olur.Hocam Muş'ta yaşıyorum cok tozlu ondan mı , yoksa önceki bakımda yetkili servis değiştirdim diyip değişmedi ondan mı bilmiyorum ama 8000 km sonra performans düşmesi sebebi ile filtreyi kontrol ettim. Durum faciaydi. Hemen n11 den sipariş ettim. Yüzde 15 performans farkı oldu diyebilirim. Bakım için Muş'ta olduğum sürece 10 bin km beklememeye karar verdim.
En yakın Erzurum servisi ise önceki gidisimde memnun kalmadigim için tercih etmeyeceğim.
Buji iridyum ise fiyat normale yakın, normal buji ise çok pahalı.
Aracimin 160bin bakimi icin servisten randevu alacaktim. Ama yapilacak ise gore fiyat fazla geldi. Yine de servise mi gitsem bilemedim.
Normalde aracimda hicbir sorun yok. Sadece bakim icin gidecektim.
Yag, fren yagi, hava filtresi, yag filtresi,polen filtresi, buji degisimi ve fren kontrolu icin 1.080 tl dediler.
Biraz kararsiz kaldim. Fikirlerinizi alabilir miyim?
''Motul 8100 X-clean 4 lt yağ 130 TL'' şeklinde düzeltelim.Yağ Mobil1 New Life 0w-40 ya da Liqui Moly 8100 X-clean 4 lt yağ 130 TL
Sıcaktan kafa gitmiş sağolasın Can. Valla Mazdadan anlayan usta harici diğer ustalara gidilmesi pek de birşey değiştirmeyecektir kanaatindeyim.''Motul 8100 X-clean 4 lt yağ 130 TL'' şeklinde düzeltelim.
Diğer söylediklerinize katılıyorum, yine de usta gözüyle kontrol ettirmek faydalıdır kanaatindeyim. Dışarıda iyi bir usta varsa gidebilirsiniz.
İyi bir usta derken Mazda Usta'sını ya da Mazda'dan anlayanı kast etmiştim. Yoksa ben de çok çekinceliyim bu konuda. Mazda Usta'sı haricinde ellettirmiyorum. Örneğin marş otomatiğini değiştirdikten sonra bile kontrole götürmüştüm dinamocunun eksik yaptığı unuttuğu vs birşey var mı diye.Sıcaktan kafa gitmiş sağolasın Can. Valla Mazdadan anlayan usta harici diğer ustalara gidilmesi pek de birşey değiştirmeyecektir kanaatindeyim.
Hava ve yağ filtresi orijinal olsun.
Orjinal sadece mazda amblemli olandır.Orjinal derken hangisi. bosch’un seti var bu uygun mudur? Tşk.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Orjinal derken hangisi. bosch’un seti var bu uygun mudur? Tşk.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Orjinali 25 -27 tlUygundur sıkıntı yaşamadım hiç. Ama Bosch yağ filtresinin orjinale göre daha kötü olduğunu belirtmişti Adem usta.
Ben 2-3 kere kullandım sıkıntı yaşamadım ama orjinalin fiyatı da ucuz.