ozgur35
Aktif
5w30Mobil büyüktür motul mu diyorsun ? Birde 5w30 mu 0w30 mu kullanmalı ? Mobil internet sitesinden marka model yazınca 0w30 öneriyor
5w30Mobil büyüktür motul mu diyorsun ? Birde 5w30 mu 0w30 mu kullanmalı ? Mobil internet sitesinden marka model yazınca 0w30 öneriyor
Motor kondisyon benzine göre iyi, fakat işin içinde lpg varsa 100 bin sonrası o kondisyon motor yaptırmaya doğru el sallıyor.Veli abi 2010 model Mazda 3 daha motor kondisyonu iyiyken LPG var diye 10w/40 koymak motora eziyet olur.
100 binden sonra ve yağ eksiltiyosa 10w40 degılde 0w40 olmaz mı Veli abiLpg varsa işin içinde, ben hep 10-40 tavsiye ederim.
Cocugun araba 70 binde
100 bindeen sonra ve yağ eksiltiyosa 10w40 degılde 0w40 olmaz mı Veli abi
Yok abi merak ettıgım eksıltmeyı kesen 5 den 10a mı gecmek yoksa 30 dan 40 a mı gecmekDenemek gerekiyor, ben 5-30 koydum eksiltme yaptı, 10-40 koydum o eksiltme olmadı. Herkes deneyebilir zor bir şey değil, deneyerek tecrübe edebilir... Ben denediğim için 10-40 diyorum. Ayrıca; servislerde aynı şeyi öneriyor...
Ömrü vefa etseydi belki 5-40 da deneyebilirdim ama nasip değilmiş.Yok abi merak ettıgım eksıltmeyı kesen 5 den 10a mı gecmek yoksa 30 dan 40 a mı gecmek
Ben talip bi ara abi ama kuzu erken gitti. Eylul ayına kalsaydı takı paralarıyla alcaktım o zamanÖmrü vefa etseydi belki 5-40 da deneyebilirdim ama nasip değilmiş.
100gr yağı kaç bin kmde eksilti ?Merhaba aracım 101 binde 94 binde eski sahibinden almıştım.n11 den kuponum vardı 94 liraya 5-30 Castrol a5 ,Bosch tan polen filtresi ni 50 TL ye bir kaç ay onceden de kadir den 60 70 lira mı idi toplamı hava ve yağ filtresini aldım.40 TL işçilik ile dün itibari ile değiştirdim.(poleni kendim taktım ustalar temizleme ile ugrasmiyor tak çıkar yapıyor)Aracta yağ ve hava filtresi orijinal değildi çıkan yağın kötü olduğunu söyledi usta.degistikten sonra araçla 100 km uzun yol yaptım çekiş inanılmaz değişti arabanin gaz tepkileri ve hizlanmasi belki psikolojik olabilir ama beni ciddi tatmin etti.eski yağı degsitirmeden ustaya baktirdim 100 Gr yağ eksilmis.bundan sonra fazla beklemeden değişimi yapmak akıllıca olacak inşallah.
Sıkıntı görmüyorum 5-30a devam8 9 bin km de sanirim
Sıkıntı olursa 5/30 ile motorun aşınmasını epey hızlandırırsın.Sıkıntı görmüyorum 5-30a devam
Sıkıntıda olsa 5-30a yine devam
Motor zaten aşınmışsa caresi belli geçiştirmek...Sıkıntı olursa 5/30 ile motorun aşınmasını epey hızlandırırsın.
Motor zaten aşınmışsa diye bir şey yok aslında. Rakamları sallıyorum, 100 gr eksilttiğinde %3 aşınma var, 1 lt eksilttiğinde %30 aşınma var diyelim. Bu %30'luk aşınma durumuna gelmesi için de 10 sene geçmesi lazım normal koşullarda. Fakat sen yağ tercihini ince yağdan yana kullandığın için %30'luk aşınma seviyesine 10 değil de 6 senede ulaşacak. Bu durumda ne oluyor? Aşınma hızını arttırıyorsun. Yani gereğinden fazla ince yağ kullanmak motorun aşınma hızını arttırıyor, motor rektefiye ihtiyacının daha erken olmasına sebep veriyor, aracın 100 bindeyken 300 bin km'lik araç motoru özelliğini sergiliyor. vs. vs.Motor zaten aşınmışsa caresi belli geçiştirmek...
O anki maddi duruma bağlı
MantıklıMotor zaten aşınmışsa diye bir şey yok aslında. Rakamları sallıyorum, 100 gr eksilttiğinde %3 aşınma var, 1 lt eksilttiğinde %30 aşınma var diyelim. Bu %30'luk aşınma durumuna gelmesi için de 10 sene geçmesi lazım normal koşullarda. Fakat sen yağ tercihini ince yağdan yana kullandığın için %30'luk aşınma seviyesine 10 değil de 6 senede ulaşacak. Bu durumda ne oluyor? Aşınma hızını arttırıyorsun. Yani gereğinden fazla ince yağ kullanmak motorun aşınma hızını arttırıyor, motor rektefiye ihtiyacının daha erken olmasına sebep veriyor, aracın 100 bindeyken 300 bin km'lik araç motoru özelliğini sergiliyor. vs. vs.
Mantıklı
Ama 5-30
10-40 daha iyi değilmi
Evet 5/30 çok güzel bir yağ katılıyorum. Fakat bir süre sonra mantıken 5/40'a geçilmeli.